Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '19

 
Kategori
Hukuk
 

Kanunlar Kanunsuz Olmasın

Hemen hemen hergün yazılı veya görsel yayınlarda şiddet içeren haberler görüyoruz. (kanunların yanlış,eksik uygulanmasınında etken olduğu)  O kadar çok sık yaşıyoruzki artık kanıksanmış ve önemi yokmuş gibi dönüp bakmıyoruz bile. Eşlerden biri diğerini öldürür,darp eder, kimisi alacak verecekten birbirine girer. Bir çoğunda ise mağdur olan ama yapılanlara daha fazla dayanamayıp bir anlık öfke ile belkide hayatı boyunca ödeyeceği bir suç işlereyerek mağdurluktan zanlı ve hatta suçlu duruma düşer.

Birde kanunların açıklarını kullanarak resmen devletin uyguladığı kanunları devlete resmi reddiyatlar ile silah olarak kullanıp alay edercesine işin içinden çıkan ve bu açıklıkları kötü niyetle kullanarak sokaklarda gezenler var. Hak sahibi Mağdur ölmüş , ailesi geride sahipsiz kalmış kime ne .

İşte size başımdan geçen ve halen hakkım olduğu halde haklarımı almama engel presüdürler ve bir adım bile bırakın ilerlemeyi zarar ettiren bezdiren ama sabrımı halen suküt içinde tutabildiğim bir kaç davamı anlatacağım. 

Belki bize ne diyeceksiniz Belki de okuyacak başınızdan geçtiyse tekrar yaşayacaksını geçmediyse ve bir gün geçerse başınıza gelecekleri fragman olarak yaşayacaksınız. 

İş Mahkemesi davam..

2009 yılı şubat ayında çalıştığım özel şirketten kriz bahanesi ile imzalamam için önüme sunulan ve tüm haklarımı silip atacak evrakları imzalamadığım için çıkartıldım. Akabinde dava açtım. Davanın ilk celsesinde ilgili kurumun avukatları vekili oldukları şirketin olumsuz istekleri ve sunamadıkları resmi evraklardan dolayı davadan çekildiler. Firma davayı kaybedeceğini anlayarak dava devam ederken önce firmanın unvanını değiştirip ardından şirket çalışanının üzerine geçirip tasfiye haline getirdi. Dava şahit ve tanık dinlemelerinden sonra 2011 yılında karar bağlandı ve tazminat haklarım verildi. 

İşte burdan sonra ortalık karışmaya başladı. Ödeme emrine gelen cevapta şirket unvanı farklı ve şirket sahibi değişmiş olduğundan red verildi. İcra da uygulanamadı. Şirket sahibi emekli olduğundan haciz şahsi mal varlıklarınada konulamadı. Ne yapıldıysa geri döndü. 2016-2017 yıllarında şirket yeni bir unvan eklemesi ile davanın muhattabı gerçek kişi tarafından yetkili olarak ticaret odasına tescil alınarak faaliyete başladı. Dosyayı yeniden günceleyerk icra ilamı için tebligat yolladık. Tebligata cevap" ilgili firma ismi (örnek: abc biz ise abe firmasıyız) borçlu firma biz değiliz yanlış tebliğ edilmiş denilerek itiraz edildi ve İcra kalktı. 

Biz ilgili icra dairesine firmanın sahibi, adresi ve hatta 2009 yılında çalışan bir kaç personelin dahi isimlerini vererek unvan içerisinde her ne kadar ekleme olsa da tüm veriler aynı kuruluş olduğunu göstermektedir ve sorumludur diyerek ilam istedik ancak olmadı. Biz de ilgili daireyi bir üstte memur şikayetinde bulunarak dava ettik. İlgili daire de tüm evrakları inceledi icra ilamına karar verdi lakin sonuç değişmedi. Başa geri döndü hersey. Bimer-Cimer neresi varsa yazdım soruşturma gerektiren nitelikte olduğuna kanaat getirildi. Ama cevap ya da çözüm getirilmedi. İlam gidiyor davaya muhattap adreste muhattap aynı şahıslar var ,ama benim hakkımı alıp ta verdirecek adalet ve kanun yerine , tam tersine adalet ve kanunların açığını kullanarak hak yiyen ve sokakta adam sıfatıyla gezerken kanunlar ve kanun koyucularla alay edenler( halk içinde kullanılan başka bir tabirde cümlesi daha uygun aslında) var.

2011-2019 halen hakedişlerimi alamadım alacağımda yok gibi ama sonuna kadar tek başıma sürdüreceğim. Şimdi oldu ki birgün ben bu firma ile yüz yüze muhattap olup suç işlersem bir an oldu ya...

Beni kurtaracak , yaptığıma karşılık hiç bir yaptırım uygulanmayacak bir kanun açığı varmı? Yok..

O yüzden Kanun koyucular bir kanunu koyarken o kanunun içinde yaşayan mağdur insanlarında bilgisine bir başvurun, davaları gözden geçirin, oturduğunuz yerden kalıplaşmış çoğuda anlaşılmayan ucunun nereye gittiği belli olmayan cümleler ile kanun koymayın. 

Koymayınki ,

KANUNLAR MAĞDUR İNSANLARI SUÇA YÖNLENDİRMESİN.

(Bir sonraki bloğum hakim ve memur hatasına dayalı yaşadığım farklı bir dava olacak) DAVACI filmini hatırlarsınız bazen hatta çokça bu filmi yaşıyorum.

07.03.2019

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..