Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '09

 
Kategori
Sınavlar
 

Kpss'de kopya skandalı

Kpss'de kopya skandalı
 

27- 28 Haziran 2009 günü yapılan KPSS’ de Iğdır başta olmak üzere çeşitli illerde kopya çekildi. Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki öğrencilere çete tarafından sorular sızdırıldı.

Olayın ayrıntıları şöyle,

Iğdır'da çeşitli kentlerden bin kişinin sınava girmesinin nedenlerini araştıran Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde yapılan kopya skandalını ortaya çıkardı.

KPSS de çıkan soruları beş ayrı evde 60 öğretmene cevaplandırarak elde etiği anahtarı 8 bin lira karşılığında satan çetenin yöntemi akıllara durgunluk verdi

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde sınava girenlere cep telefonu ve kulak içerisine gizlenen bluetooth'la bildiren bir çetenin nasıl çökertildiğinin detayları ortaya çıktı. Iğdır'da çeşitli kentlerden bin kişinin sınava girmesinin nedenlerini araştıran Emniyet Müdürlüğü, ülke genelinde yapılan kopya skandalarını ortaya çıkardı. Kopya organizasyonunun lideri Iğdır Üniversitesi MYO Müdür Yardımcısı Turgay Şaşmaz, İmam Hatip lisesi Müdürü İbrahim Uslu'nun da aralarında bulunduğu dört kişi tutuklandı.

Görevlilerimizce yapılan çalışmalar sırasında 27 Haziran günü söz konusu sınavdaki soruların dışarıya fotoğraflanmak suretiyle çıkarıldığı ve çıktılarının alındığı, soruları cevaplandırmak üzere değişik illerden gelen öğretmenler tarafından soruların cevaplandırıldığı, bu cevapların ilimizde ve başka illerde sınava katılan kişilere cep telefonu ve kulak içerisine gizlenebilen bluetooth kulaklık ile bildirildiği ayrıca dijital ortamda çalınan sınav soru kitapçıklarının ve cevaplarının başka illerdeki irtibatlı şahıslara internet yoluyla aktarıldığı tespit edilmiştir.

Şahıslar, haklarında suç örgütü kurmak, rüşvet alıp vermek suçlarıyla ilgili olarak hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 1 Temmuz günü adli mercilere intikal ettirilmişlerdir. Yakalananlardan 11 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanma talebiyle yetkili mahkemeye sevk edilmiş, 4'ü tutuklanmış, 7 kişi ise kefaletle serbest bırakılmıştır."

Bu yıl ki Kpss’ nin cumartesi oturumuna ben de girdim.O yüzden büyük bir hayal kırıklığı yaşadım haberi duyunca.. Gerçekten şok edici bir olay!.. Düşünün bu tür sınavlara insanlar gece-gündüz demeyip çalışıyor. Bir ya da birkaç yılını askıya alıp sırf atanıp mesleğine kavuşmak için önüne konan bu engeli aşmaya çalışıyor. Emeğiyle, hakkıyla, dişiyle, tırnağıyla çalışıyor da çalışıyor ; ama birileri de kolaycılığa hazırcılığa, dürüst olmayan yollara sapıyor.

İşin farklı boyutları var tabi bu kopya çekme olayında , olay büyük..Ç eteden söz ediliyor öğretmenler, öğretim görevlileri işin içinde . İlk önce soruları sızdırıyorlar sonra bir güzel cevaplıyor ve ücret karşılığında telefonla, internet bağlantısıyla 1000 yakın sınava girecek kişilere- öğretmen adaylarına -satıyorlar. Böyle ahlaksızlık, böyle haksızlık olur mu? Yazık! bu kişiler öğretmen olacaklar, düşünün artık gerisini , ,

Son gelişmelerden sonra Kpss iptali konuşuluyordu; ancak Ösym Başkanı Ünal Yarımağan ‘ ‘Olay münferittir iptal söz konusu değil.’demiştir.Yorum sizin..

 
Toplam blog
: 13
: 4165
Kayıt tarihi
: 01.03.09
 
 

Merhaba ismim Halide Gök. 2008 Gazi Üniversitesi Resim-iş Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Henüz mesle..