- Kategori
- Yemek - Mutfak
KREMALI SICAK KADAYIF TATLISI
KREMALI SICAK KADAYIF TATLISI
KREMALI SICAK KADAYIF TATLISI
MALZEMELER
Yarım kilo ince tel kadayıf
1 çay bardağı sıvı yağı
1 su bardağı toz şeker
Yarım kilo süt
1 su bardağı krema
1 paket vanilyalı puding
250 gram dövülmüş yeşil fıstık içi
100 gram eritilmiş tereyağı
1 su bardağı labne peyniri
1 su bardağı lor peyniri
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
ŞERBETİ İÇİN
2 su bardağı su
1.5 su bardağı toz şeker
HAZIRLANMASI
Bir kapta süt ve krema ile pudingi pişirip soğumaya bırakalım.
Geniş bir tencereye sıvı yağını alalım ve kızdıralım. Kadayıfları iyice tiftikleyip devamlı çevirerek yağda renkleri dönene kadar kızartalım. 1 bardak şekeri ilave ederek kavurmaya kızarana kadar devam edelim.
Soğuyan pudinge labne peynirini ilave ederek iyice çırpalım.
Fırın tepsisini, erimiş tereyağın yarısı ve pekmez ile sıvayıp kadayıfların yarısını, serelim.
Üzerine pudingi döküp, lor peynirini yayalım ve 1 fincan kadar ayıracağımız fıstık içini de üzerine serpelim.
Kalan kadayıfları da dökelim ve üzerine tereyağını gezdirip 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
Dilimleyip servis yaparken sıcak şerbetten üzerine gezdirip ayırdığımız fıstık içi ile süsleyelim.
Afiyet olsun.