Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sultan sarması

Sultan sarması
 

SULTAN SARMASI


4 adet yufka

2 adet kuru soğan(ince jülyen doğranacak)

2 adet patates( dilimlenip haşlanacak)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber

1 su bardağı krema

2 adet yumurta sarısı


HAZIRLANMASI

Önce doğranmış soğanları 2 yemek kaşığı sıvı yağında renkleri dönene kadar karamalize edelim. Haşlanmış patatesleri de ilave ederek iyice kavuralım.

Kalan yağı, sütü, yumurta ve baharatları çırparak harçla birleştirip harmanlayalım.

Tezgahımıza 1 yufka serelim ve üzerine harcımızdan yayalım. Üzerine tekrar yufka serip harçtan yayalım ve 4 kat olacak şekilde diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım.

Yufkaları rulo şeklinde sararak bir tepsiye koyalım ve 2 saat buzdolabında ya da 30 dakika dondurucu da bekletelim. Dolaptan çıkartınca 2 parmak kalınlığında dilimleyerek yağlanmış fırın tepsisine dizelim.

Krema ve yumurtayı çırparak üzerlerine iyice sürüp, rendelenmiş kaşarı serperek 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirelim.

Not Tarif; patates yerine, kıyma, lor ya da ıspanak kullanarak da uygulayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..