Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Küçük fanatik Çınar

Küçük fanatik Çınar
 

Çınar ve Arda


Çınar tam bir fanatik oldu. Doğduğu günden beri kolik rahatsızlığını Galatasaray marşı ile atlatmaya çalışmıştık. Durum böyle olunca da formalar, bayraklar, marşlar her maçta edilen dualar ve sonuç yavru aslan Çınar.

Geçen hafta kupa maçları başladı ve Galatasaray Ankara’dan beraberlikle döndü. Maç yorumu, eleştiri veya takım ile ilgili taktiksel bir anlatım yapmıyacağım. Çünkü maçı izleyemedim.

Günlerdir eşim Galatasarayın ilk Ankara maçına Çınarı götüreceğim diye sayıklıyordu. Maçın ilk yarısının bitmesine yakın eşim telefonla arıyarak maça gideceğimizi söyledi. Maça yetişemiyeceğimiz belli ama olsun bizim derdimiz Arda’yı görebilmek. Çünkü Çınar ardayı çok seviyor. Ardanın adını, soy adını, gol attıktan sonraki sevincini, gol atamadığı zamanki üzüntüsünü taklit edip duruyor. Gel de ufaklığı maça götürme.

Stadın giriş kapısına geliyoruz. Her yerde özel güvenlik ve Jandarma var. Kapıdaki görevliye yani stad sorunlusuna yalvarıyor eşim.

'Abi ne olur çocuk daha 2 yaşında. Arda diye sayıklıyor '

Faydası yok bırakmıyorlar içeri. Tekrar ısrarlar, ısrarlar ve nihayet futbolcu ve yöneticilerin maçtan sonra çıkıp otobüslerine bindikleri yerdeyiz. Heyecandan ellerim titriyor. Fotoğraf makinasını hazırladım bekliyorum. Eşim, Çınar kucağında etrafa bakınırken Adnan Sezgin ve Haldun Üstünel’i görüyor. Fotoğraf çekme talebimizi geri çevirmiyorlar. Haldun üstünel Çınar’a küçük fanatik ismini takıyor.

Bu arada bizi dışarı alıyorlar. Futbolcuları özellikle Ardayı beklemeye başlıyoruz. İlk dışarı çıkan yabancı futbolcular uzaktan el sallamayı tercih ediyorlar. Daha sonra Sabri görünüyor kapıda hep bir ağızdan Sabri lütfen bir fotoğraf diye bağırıyoruz ve Sabri yanımızda Çınarı kucağına alıp fotoğraf çekiliyor.

Arda nerdesin kaçırdık galiba, çıktı derken işte Arda kapıda ve hiç tereddüt etmeden doğruca yanımıza geliyor. Çok ama çok sevimli, espirili ve nazik. Çınar Arda’nın kucağına geçiyor ve tarihi bir fotoğraf daha çekiliyor.

Kemal :Oğlum Fenerbahçeye ne yaptık?
Arda :Aaaaaaaa Abi ayıp söyleme.
Kemal: Oğlum Arda’nın soyadı ne?
Arda :Abi bu daha kendini bilmez benim soy adımı nerden bilsin? diyor.

Teşekkürler Arda. Çok teşekkürler, derken kapıdan Servet’in çıktığını görüyoruz. Servet yanımıza geliyor. Önce Çınar’ın formasına imza atıyor ve kucağına alarak fotoğraf çekiliyor.

Skibbe görünüyor kapıda. Israrlarımıza dayanamıyor ve yanımıza geliyor. Bizim ufaklığı formasıyla görünce çok hoşuna gidiyor. Son tarihi fotoğrafımızda Skibbe’den geliyor.

Fanatik olmak böyle birşeymiş demek ki. Kendiğimi bildiğimden beri Galatasaraylıyım ve ömrümün sonuna kadar da öyle kalacağım.

Teşekkürler Galatasarayım. Teşekkürler Arda , Servet, Sabri ve Skibbe .Bizleri üzmeyip, yanımıza kadar hiç tereddüt etmeden geldiğiniz için, oğlumun altın değerindeki Galatasaray arşivine katkıda bulunduğunuz için, kocaman yürek dolusu sevgiler.

Günlerdir Çınar evde sizleri konuşuyor. Arda için beni çokur, çokur öptü diyor.

Fanatik Galatasaray ailesi olarak, Ankara’dan derbi maçı için Galatasarayımıza sonsuz başarılar diliyorum. Umarım kimseye zarar gelmeden keyifli bir maç izleriz.

Sevgilerimle...

 
Toplam blog
: 164
: 4548
Kayıt tarihi
: 26.03.08
 
 

Hayatı sevmek ve düzgün yaşamak isterken bulurum kendimi. Yaşamın bana verdikleriyle yetinmeye çalış..