Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '17

 
Kategori
Dünya
 

Kudüs'ü Bırakın da İkinci İsrail'in Başkenti Neresi Olur?...

Kudüs'ü Bırakın da İkinci İsrail'in Başkenti Neresi Olur?...
 

Çizim, Yücel Evren


ABD EMPERYALİZMİNE VE SİYONİZME KARŞI MÜCADELE MAZİLERİ TÜRK DEVRİMCİLERİNİN EN BÜYÜK GURURLARINDANDIR. KUDÜS’E ÖFKE CUMASI GÖSTERİCİLERİ İÇİN DE DURUM AYNI MI?

ABD Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıyacağını ve ABD İsrail Büyükelçiliğinin Kudüs’e taşınacağını ilan edince Türkiye’de bir anda yer yerinden oynadı. Protestolar, Cuma Namazı çıkışı Türkiye’nin her yerinde gösteriler yapıldı.

İyi yaptılar … da biraz geç kaldılar.

Peki bu günlere gelinceye kadar neredeydi bu göstericiler ve onları sokaklara dökenler…. Lafı uzatmayalım, açıklayalım.

Türk devrimcileri, sosyalistleri ve  Atatürk gençliği, en başından itibaren Filistin halkının yanındaydılar. Bir yandan “Yoksul Arap ülkelerinin saldırgan İsrail’e karşı bağımsızlık savaşları”[1] olarak tanımladıkları tehlikeye karşı Samsundan Ankara’ya Mustafa Kemal Yürüyüşü, 6. Filo’yu denize dökme eylemleri… yle Türk halkının dikkatini çekmeye çalışırlarken öte yandan  Filistin devrimcilerinin yanında, cephede can veriyorlardı.

Dün Kudüs için gösteri yapanlar 20’li yaşlarının başlarında idam edilen Deniz’lerin, “Ortadoğuda Amerikan emperyalizminin ileri karakolu İsrail’e karşı Arap halklarının yürüttüğü antiemperyalist savaşta” o cephede Filistinli devrimcilerle omuz omuza  savaşmak için oralarda kavga verdiklerini anımsarlar mı acaba?

Filistin topraklarında bu uğurda şehit olan Mustafa Çelik’leri, 8 arkadaşıyla ölen Bora Gözen’leri bilirler m?

Dün, Kudüs gösterileri öncesinde kıldıkları Cuma namazlarında bu kişilerin ruhlarına birer Fatiha okudular mı acaba?

Devrimci Türk gençleri bu mücadeleyi verirken dün yapılan gösterileri teşvik edenlerin ve katılanların bazıları tekbir getirerek 6. Filo’yu denize dökenlere saldırıyorlardı.

Kudüs bir anda mı İsrail’e başkent yapıldı?

Trump’ın açıklama yaptığı ana kadar böyle bir durumun ortaya çıkacağının farkında değil miydik?

Oysa her şey o kadar göz önünde ve o kadar göstere göstere geldi ki?

Şimdi, Kudüs Öfke patlaması yaşayan bizler ama bilerek, ama bilmeyerek, bu süreçte kimin yanında yer aldık?

Söyleyeyim, ABD emperyalizminin ve İsrail’in yanında…

Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’e başkent yapma kararı onyıllardır imzalanmayı bekliyordu. Dün imzalandı. Neden? Çünkü şartlar olgunlaştırılıyordu. Ortamın müsait hale getirilmesine çalışılıyordu.

Bunun için İran’la Irak birbirine kırdırıldı. Ardından Irak paramparça edildi. Ardından Libya paramparça edildi. Ardından Suriye paramparça edildi. Ardından Katar hizaya getirildi. Ardından S. Arabistan ve Mısır dizayn edildi.  Bu süreçte 2. İsrail şekillendirilmeye başlandı. PYD silahlandırıldı… IŞİD’le arap katliamları yapıldı…

Biz ne yapıyorduk bu arada?

Kaddafi’nin hunharca katledilmesine alkış tutuyor, Suriye’de bugün ABD’nin ve Rusya’nın iltifatlarına mazhar 2. İsrail (Kürt) yapılanmasının önünü açacak Esat karşıtlığına yatırım yapıyorduk. IŞİD’e yol ve eleman veriyorduk…

Bu işler onyıllar boyu olup bitti, günü geldi, gerekli koşullar sağlandı, Kudüs İsrail’e ABD tarafından başkent yapıldı, sokaklara döküldük.

Ve Cuma çıkışı gösteri yapan kardeşler… Geç kaldınız… Atı alan Üsküdar’ı geçti.

Şu protestolar artık gösteri değil olsa olsa göstermeliktir… Geçmiş ola.

Siz bırakın Kudüs’ü de “İkinci İsrail’in başkenti neresi olacak”? Yavaş yavaş ona kafa yormaya başlayın bence… Yoksa o gün de belki böyle gösteriler yaparsınız da, yine geç kalmış olursunuz…

 

Kenan IŞIK

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..