Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

Küfürlü siyaset ve anayasa

Siyaset dilinde derinlik, genişlik beklerken inadına son günlerde küfürler çıktı ortaya.

Meydanlarda anlı şanlı politikacıların konuştuklarını iki vatandaş birbirine söylese ya kavga çıkar veya adliyelik olurlar.

Küfür bir deşarj olma yöntemi mi yoksa stres atma yolu mu bilinmez. Öyle de olsa örnek olacak kişilerin ağzından küfür çıkınca insan şaşırmadan edemiyor. Bazıları bunlara argo diyor. Ama kullanılan sözcükler argonun ötesinde küfür.

Vatandaş, politikacı böyle konuşunca pirim mi veriyor, bilinmez, ama güzel Türkçemizde güzel ifade yöntemleri var. Politikaya soyunmuş kişilerin güzel ifade yöntemlerini bilmesi gerekir.

Kullanılan üslubun havaların sıcaklığı ile, şekerle, oruçla izahı mümkün değil.

Küfürlü konuşmalardan ilk önce çocuklar etkileniyor.

Haber kanallarının hiç biri, "küfürlü konuştu" demiyor, "çok şiddetli konuştu" şeklinde haberi verdikten sonra küfürleri kendi sesinden dinletiyor.

Televizyonlar, RTÜK tarafından sakıncalı bulunan sözleri bip bip sesi ile kesiyorlardı. Şimdi küfürlü siyaset dilini ortaya seriyorlar.

Siyaset dilinde seviye düşüyor. Liderlerin konu darlığı çektiği belli. Oysa gündemdeki konular geniş. Temel konu anayasa. En başta anayasanın ne olduğu anlatılmalı. Çünkü büyük çoğunluk anayasayı bile bilmiyor.

 
Toplam blog
: 498
: 1546
Kayıt tarihi
: 12.08.07
 
 

Öğretmen Okulunu ve İktisat Fakültesi Kamu yönetimi bölümünü bitirdim, eğitimciyim, İyi derecede ..