Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Hafizenin yemek günlüğü

http://blog.milliyet.com.tr/hafizcayasam

22 Mart '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Künefe

Künefe
 

Biricik eşimin ilk defa yaptıgı künefe.. Nefis olmuştu.. Sevgiyle yapılan her şey güzeldir.. Onu çok seviyorum. Bu arada eşim künefe hiç sevmez. Ellerine saglık süper olmuştu aşkım..

MALZEMELER:

Künefelik tel kadayıf - tuzsuz künefe peyniri - 1 paket margarin veya tereyagı ben yarı tereyagı yarı margarin olarak yapıyorum ( künefe malzemelerini diger memleketlerde bulamaya bilirsiniz eger hataydan tanıdıgınız varsa onlardan rica edin veya hatay otobüs şirketlerinden isteyin sizin için getirsinler )

Şiresi için : 3 bardak şeker-3 badrak

YAPILIŞI:

iİk önce şire malzemelerini ateşin üzerine koyup pişirelim. Yagı eritip kadayıfla karıştırınız. Yaglı kadayıfı bıçakla ince ince kıyınız. Kadayıfları ikiye bölün. Yarısını teflon bir tepsiye ince tapaka şeklinde serpin ve elinizle pastırın üzerine peyniri rendeleyip eşit bir şekilde yayın. Daha sonra kadayıfın diger yarısıyla peynirlerin üzerini kapatın. Ve elinizle tekrar tepsinin üzerine bastırın. İsterseniz fırında altı üstü kızarana kadar pişirin isterseninz ocagın üzerinde kısık ateşte yavaş yavaş döndürerek pişirin. Tepsinin altı piştikten sonra alt üst ederek üstünüde kızarana kadar döndürerek pişirin . Piştikten sonra ılık şireyi üzerine dökün. Afiyet olsun Not: Künefe ateşin üzerinde pişer http://www.dunyamutfagi.net/

 
Toplam blog
: 19
: 3809
Kayıt tarihi
: 31.01.09
 
 

1976 İskenderun doğumluyum. Evliyim, mükemmel bir eş ve dünya tatlısı üç çocuğa sahibim. Yemek yapma..