Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Kupa finali Kayseri'de, Süper Kupa Erzurum'da oynanacak!

Kupa finali Kayseri'de, Süper Kupa Erzurum'da oynanacak!
 

Z. Türkiye Kupası Kayseri'de, Süper Kupa Erzurum'da oynanacak...


TFF Yönetim kurulu, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin Kayseri Kadir has Stadı'nda oynanacağını duyurdu. Federasyon Başkanı Özgener geçtiğimiz günlerde Süper Kupa Finali'nin de Erzurum'da oynanacağını basına açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl Ziraat Türkiye Kupası final maçı Şanlıurfa Gap Arena'da yapılırken, Süper Kupa maçı İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda yapılmıştı.

Federasyonun geçtiğimiz yıl ki Şanlıurfa tercihinden sonra bu sene de kupa finalleri için Kayseri ve Erzurum gibi Anadolu şehirlerini tercih etmesi memnuniyetle karşılandı. Özellikle, yıllardır Süper Lig'e hasret Şanlıurfa ve Erzurum gibi şehirlerin ve bölge halklarının bu tip organizasyonlar sayesinde bir nebze olsun üst düzey futbola ev sahipliği yapmaları önemli ve mutluluk kaynağı. Maç günlerinin yaşatacağı minimal ekonomik hareketlilik te bölge esnafı için ayrı bir olumlu gelişme.

Kayseri Kadir Has Stadı, 32.864 koltuk kapasiteli, UEFA standartlarında bir stad. Ülkemizin en modern stadları arasında yer alan tesis ilk kez bir final maçına ev sahipliği yapacak.

Winter Universiade 2011 (Üniversite Oyunları)'na da açılış ve kapanış gösterileri için ev sahipliği yapacak olan Erzurum Arena (Cemal Gürsel Stadyumu) kış oyunları için tepeden tırnağa yenilenerek daha modern ve şık bir görünüm aldı. 21.900 oturma kapasiteli stad alttan ısıtmalı. Çim zemin altına döşenen ısıtma sistemi ile donma ve buzlanmanın önüne geçilecek olan stadyumun tribünleri de dev fanlar ile ısıtılacak şekilde yapıldı.

Stadın tadilatı 33 Milyon TL tuttu.

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..