Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kurallar ve hayatımız

Kurallar ve hayatımız
 

Yaşımız kaç olursa olsun mevcut yaşantımızdan sıkılmış ve yeni kararlar alıp hayatımızda değişiklikler yapmak isteyebiliriz. 

Yeni kararlarınız doğrultusunda yol almaya başladıysanız, yaşınız ne olursa olsun özgüveniniz yeterli değilse; bu bir KRİZ durumudur. Bu kriz durumunuzu aşılabilir. Tabii ki ancak aşılabilmesi için; aldığınız bu kararların açık ya da flu olması pek fark etmeyecektir. Net ve kesin kuralların etkisi olacaktır. Net ve kesin kurallar nedir? nerden çıktı? demeyin. Nasıl şirketlerin kuralları, ülkelerin anayasaları, toplumların yaptırımları var ise kendi hayatınızında ANAYASASI olmak zorundadır. Unutmayalım ki "ÖZGÜRLÜK KURALSIZLIK" değildir. Tam da bu yüzden sizi motive edebilecek ve destekleyebilecek kurallarınızı hazırlayın. Disiplin ve kurallar sizi başarılı kılacaktır.

Sadece sizin belirleyeceğiniz-uygulayacağınız kanunlarınız kurallarınız olmalı ve ödül ile cezayı da yine sizin belirlemeniz gerekli. Disiplin ve kurallar sizi başarılı kılacaktır. Şayet disiplinsizliğiniz var ise; kendinize verdiğiniz sözleri yerine getirdikçe kendinizi ödüllendirebilirsiniz.

Yazımın başında da dediğim gibi; yeni kararlar alma ve ilerleme yoluna girdiniz, ilk yapmanız gerekenlerin başında; hedefinizi belirlemek, kurallarınızı koymak ve disiplinli bir şekilde ilerlemek sizi istediğiniz hedefe, başarıya götürecektir.

Tekrar hatırlatıyorum " KURALSIZ ÖZGÜRLÜK YOKTUR." Özgürlük kişiden kişiye değişse de illaki kurallar olmak zorundadır.

S.E.

 
Toplam blog
: 23
: 104
Kayıt tarihi
: 26.02.16
 
 

   02/08/1973 Füssen / Almanya'da doğmuşum. Yaklaşık 30 seneye yakın çeşitli firmalarda muhasebec..