Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '07

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Kurama dağından gelen ışık

Kurama dağından gelen ışık
 

İçinde dolaşan sıkıntının hangi organı tarafından başıboş bir şekilde vücuduna salıverildiğini düşündükçe daha da bunalıyordu ruhu. Zaman zaman bir yerlerinden fışkıracakmış gibi hızlanarak akmaya başlayan bu sıkıntılar yumağı, tam kurtulacağını sandığı anda, organlarından birine çarparak içinde parçalanıyordu sanki. Akacak yol bulamayınca kayalarda patlayan dalgalar gibi dövüyordu tüm benliğini. Beyninin cevaplayamadığı soruların kararsızlığındaki ruhu, bedenin içindeki anlamsız ve degesini yitirmiş enerjiye hakim olamadığı için gittikçe kararıyordu sanki. Uzandığı yerde hastalığının ne olduğunu kavramaya çalışırken, gözleri, vücudunun üstünde dokunmakla dokunmamak arasında dolaşan elleri farketti.

Eller kendisine dokunmadığı halde, vücudu ile eller arasında inanılmaz bir iletişim olduğunu hissetmeye başlayarak titremeye başlamıştı. Başından başlayarak, daha aşağılara doğru akan garip bir enerji, karın bölgesinde toplanarak sanki planlı bir yürüyüşün hesabını yapıyordu içinde. Vücudu hizasında dolaşan ellere baktığında ise onun görünmeyen kollarından güçlü ve tanrısal bir ışığın içine akmaya başladığını hissediyordu. Korkularının yerini nedenini pek kavrayamadığı bir teslimiyet ve cevaplayamadığı soruların kolay kolay anlatamayacağı cevaplarını alıyordu teker teker. Kendine yol bulamadığı için çılgınca içindeki kayalara vuran ruhunun denizi, bir fırtına sonrasının sakinliğini yaşıyordu. Üzerinde dolaşan ellerden aldığı ışık, ona huzur ve inanılmaz bir rahatlık vermişti. Bu ışık olsa olsa içinde EVRENSEL YAŞAM GÜCÜ ENERJİSİ olan ve kutsal Kurama dağlarından yansıyan REI - KI aydınlanması olmalıydı.

Reiki'nin kurucusu olan Dr. Mikao Usui 19.yüzyılın sonlarında Japonya'nın Kyoto kentinde Hristiyan bir rahip olarak yaşamıştı. Bir pazar ayininde öğrencilerinden birinin, İsa Peygamberin hastaları iyileştirdiği, şifa dağıttığı konusundaki sorusunun ardından, siz buna benzer olayları bize gösterebilirmisiniz diye sorması, Dr. Usui'nin Reiki araştırmalarına başlaması için hayatındaki dönüm noktası olduğu söylenir. Bu çalışmalara öylesine kendini verirki bilgi peşinde koşarken Çin'ce bile öğrenir. Çin'ce çevirilerde bir iz bulamayınca yılmadan araştırmalarını sürdürür. Daha sonra Budist metinlerini okuyabilmek için eski Sanskritçeyi öğrenir. En sonunda Buda'nın bilinmeyen bir müridi tarafından el yazması olarak kaleme alınan eski bir Sanskrit metinde yedi yıl aradığı bilgiyi bulur. Metinde Buda'nın nasıl şifa dağıttığına dair semboller ve tarifler bulunmaktadır.

Başpapaz ile yaptığı görüşmeden sonra, Japonya'da Kyoto yakınlarında kutsal olarak bilinen Kurama dağında 21 gün meditasyon yapmıştır. Rivayete göre tanrım ışığını göster diye yalvarmış. Gece sabaha karşı oturup düşünürken, ufuktan parlak bir ışık topunun kendisine doğru geldiğini görmüş.Işık alnına tac çakrasına çarparak onu devirmiş.Kendine geldiğinde ise gök kuşağı şeklinde parıldayan şifa sembollerini görmüş. İşte, muhteşem bir dünya olan ve içine girildiğinde, evrensel yaşam gücünü temsil eden tanrısal bir ışığın ruhunuza yansıdığını hissedeceğiniz reiki mucizesinin ilginç bir parçasıydı anlatmaya çalıştığım. Yaşamın bu muhteşem ışığı ile enerjimizi dengelemek ve şifa alıp verebilmek için öğrenerek uygulamaya ne dersiniz. Bunun için sadece gerçek ve pozitif bir inanç yeterli olabilir. Bu konuda ders veren işinin ehli bir ustanın el vermesi gerekli tabi. Yani uyumlanma. Kalan kısımlarınıda hocanızdan öğrenin. Bence değer.

METİN ÖZKAYA

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..