Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '11

 
Kategori
Balıkçılık
 

Kurbağa balığı

Kurbağa balığı
 

Son zamanlarda oltalarımızı kesen, tuttuğumuz balıkları daha yukarı almadan yarısını vergilendiren bir canavar balığı türedi. Adı batasıcanın adı -kurbağa (balon) balığı. Daha önceleri tek tük ve küçük olarak gözüken bu balık, maalesef bizim gibi amatör balıkçıların olduğu kadar, profesyonel balıkçılarında korkulu rüyası oldu. Teknenizle balığa çıkıyorsunuz. Olta takımlarınız yeni, yemleriniz cıncık gibi, hav ve deniz güzel. Oltalarınızı sarkıtıyorsunuz . Balık vurdu diye çekiyorsunuz, ne balık var ne de olta iğneniz ya da misina ve kurşun yerinde yeller esiyor.

Küresel ısınmadan dolayı özellikle bizim denizlerimizde (akdeniz) görülen bu canavar balıkla nasıl başa çıkacağımızı bilemiyoruz. Tabii ki varsayımlar üretiyoruz. Orkinosların bilinçsizde avlanmasından ötürü bu balığın çoğaldığını söyleyenden tutunda, denizlerin kirenmesi nedeniyle çoğaldığını söyleyenlere kadar bir sürü varsayım.....

Benim asıl değinmek istediğim konu, bu balıkların kurşun yüklü olduğu için yenmelerinin sakıncalı olduğudur. Yendikten hemen sonra olmasa bile, ilerde insan sağlığını tehdit edecek problemler yaratabilir.

Artık balığa çıkana "rastgele" demiyoruz. Kurbağasız avlar diliyoruz...............

 
Toplam blog
: 32
: 573
Kayıt tarihi
: 10.09.08
 
 

1953 Konya doğumluyum. Uludağ ünv. 3.sınıfta terk ettim üniversiteyi. Anarşi yoğundu o zamanlar. Pan..