Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Bayramlar
 

Kurban bayramının tadı tuzu

Kurban bayramının tadı tuzu
 

Evren hepimize yeter


Yaşamın zorlukları ile insan önüne çıkardığı engellerle boğuşmaktan günlerinin nasıl geçtiğini farkına varamayan insanoğlu, bayramlar nedeniyle yılda bir kaç gün gibi çok sınırlı bir zaman dilimini eşiyle dostuyla ilgilenmeye gezmeye eğlenmeye ve dinlenmeye tahsis etmiş olması her türlü taktirin üstünde yeri olan bir davranıştır.

Ne var ki, işin bir de başka tarafı var. Bayramlarda eş dost ziyaret edelim diye çoluk çocuğumuzla otomobilimize binip yollara çıkıyoruz. Belki de otomobilimiz yok da başkalarının kullandığı otomobillerle seyahate çıkıyoruz. Yollarda trafik herzaman olduğunun bir kaç katı yoğunluğa ulaşıyor.

Ülkemizdeki oto yollarının büyük bir kısmı uluslararası standartlarda değil. Yollarımızın alt yapı işlemleri ( Trafik levhaları, menfezleri, alt üstü geçitler v.s) eksik. Otomobil kullanan sürücülerimizin önemli bir kısmı eğitimsiz veya alkol alarak yolllara çıkmaktadır. Alkol alarak direksiyon başına oturan sürücüleri de eğitimsizlere dahil etmek gerekir. Bunların da önemli bir kısmının okumuş yazmış olmasının onlara sağladığı hiçbir fayda olmadığına göre bu değerlendirme de yerinde kabul edilmelidir.

Durum böyle olunca, her bayramda yollarımız kan görlü haline geliyor. Bayramda sevinip gülmek eğlenmek yerine onlarca ailede büyük bir hüzün başlıyor. Öyle bir hüzün ki, artık o aileler için bunun bir sonu yok. Yaşamları boyu devam edecek bir hüzün.

Oto yollarda meydana gelen trafik kazaları nedeniyle ortaya çıkan milyarlarca liralık ekonomik kayıplarımızın önemini hiçe saysak bile ölüp giden veya sakat kalan insanlarımız bütün Türk milleti olarak hepimizi derinden yaralamaktadır.

Her bayram arefesinde basın yayın organlarımız yoluyla tüm halkımız bu konularda dikkatli olması için defalarca uyarılmaktadır. Ne yazık ki, bu uyarılmalar kimi insanlar tarafından hiç de dikkate alınmamaktadır. Bu insanlar, uyarılanların başkaları olduğu bilinciyle yollara çıkmakta, aşırı hız ve alkollü araç kullanmak alışkanlarından asla vazgeçmemektedirler.

Önümüzdeki Kurban Bayramında kimsenin trafik terörü yüzünden burnunun kanamaması için tüm yetkili ve sorumluların üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirmelerini bekliyor, tüm müslümanların mubarek kurban bayramlarını kutluyorum.

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..