Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Kurbanlıklar

Kurbanlıklar
 

Sorf yapmaya giden bir penguen


Eskiden bir kurban bayramı yaşanırdı, zamanla bizleri özellikle şehirde yaşayan insanları bir şekilde doğru veya yanlış bir şekilde soğuttular.
Bugün öylesine araba ile kurbanlıkların oradan öylesine geçtim oradan, o kurbanın kendine has bir kokusu sarmış etrafı çok değişik, her kez alıcı bekliyor.
Malesef satış çok, eskisine göre kesici grubları(kasap) bir takım dergahlar oluşturmuş, hemen etrafınızı çevirip ücretsiz keseriz diyorlar.Bir takım yerler para istiyorlar..

Kurban benim anladığım İslamiyetin şartlarından biri..Herhalde kesilmesinin de bir takım kuralları olması lazım, İslami adaba uygun bir şekilde kesilip, yedi fakir kapıya dağıtılıp, kalan az biraz kısmını da kesen kimsenin yemesi ile neticelenen bir olay olarak biliyorum.

Oysa şimdi parası olan bir kesim, ailecenek bir tatil yapma peşinde bu nedenle de Kurban Bayramını gelecek nesile faklı bir şekilde anlatmaya çalışmaktalar.Esasında süresi uzun bütün bayramlarda olan olay aynı..Yavaş yavaş bizi, bizleri bir arada tutan nedenlerden doğru veya yanlış, yeni nesli uzaklaştırmaya çalışıyoruz bizi biz yapan nedenlerden, öyle dğil mi?
Hepinize iyi bayramlar.

 
Toplam blog
: 28
: 1274
Kayıt tarihi
: 23.11.07
 
 

Merhaba, 1956 İstanbul/Kuzguncuk doğumluyum. Aslı Tuğçe adında bir kızım, Hülya Nihal adında bir eş..