Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '11

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Küresel ısınma

Bazı insanlar küresel ısınmayı önemsemiyor. Özellikle bazı büyük Devletlerin liderleri ve bunların ekipleri , bunu görüyorlar ama görmek istemiyorlar. 

Bunun üç nedeni olabilir. Birincisi ; çok olanaklı , lüks ve kapitalist yaşantılarından vazgeçemiyorlar , afedersiniz ama bu eğer böyleyse bu koca bir aptallıktır . Geleceğin yoksa bu yaşamın anlamı olabilir mi ? 

İkincisi ; Küresel Isınmayı tehlike olarak göremiyorlar ve bunların olamıyacağına inanıyorlar , başka bir deyişle bilim adamlarının bütün bunları uydurduklarını sanıyorlar ve ben ise şahsen buna inanamıyorum , Çünkü bu kadar aptal olamazlar. Etraflarında bu kadar bilim adamına rağmen ilgisizliklerinin nedeni eğer bu ise diyecek birşey bulamıyorum. 

Üçüncüsü ve en korkuncu ise ise herşeyi biliyorlar ama kendileri ve milletleri için her türlü kurtuluş önlemlerini aldılar , detaylı planlamalarını da yaptılar hatta belki de aklıma getirmek bile istemiyorum ama olabilecek bir kurgu da ; bizim gibi gelişmekte olan ve geri kalmış ülkelerdeki insanları yok etmek için bunun fırsat olduğunu düşünüyorlar. 

Bunun bir benzeri 250 milyon yıl önce yaşanmış. Bilim adamları bunu ispatlamışlardır. 

Volkanların etkisi ile Dünya nın ısınması , bunu takiben CO2 den daha da güçlü bir sera gazı olan metan gazının , okyanusun derinliklerinden eriyerek , açığa çıkması ve korkunç bir küresel ısınmanın oluşması 

Okyanusların derinliklerinde 30 trilyon ton donmuş metan gazının olduğu zaten bilinmekte. Bu donmuş gaz halen de var . Açığa çıkmak için Dünya nın biraz daha ısınmasını bekliyor. Şu andaki küresel ısınmanın da bunu oluşturmayacağını söyleyebilir miyiz ? Hiç sanmıyorum. 

Bu gazın açığa çıkması ile , 250 milyon yıl önce Dünya 10 derece daha ısınmış. Bu kadar ısı ile Dünya da yaşayan canlıların baş etme şansı yok. 

Tam da açıklanamayan bir şekilde , O dönemde bunu başaran tek bir yeraltında yaşayan , dinazor türü bir canlı olmuş. Zaten bu tür daha sonra , milyonlarca yıl içinde memelilere dönüşerek şu anki memelilerin ve belki de insanın oluşmasına zemin oluşturmuş. 

Ben tüm bunların , Allah ın denetiminde oluştuğunu , ancak bu sayede , hiçbir canlının yaşayamadığı yeryüzünde , bu küçücük yeraltı dinazorunun yaşayabildiğini düşünüyorum. Hiçbir yiyecek olmadığı bir ortamda , bu canlı neleri yiyerek yok olmadı ? Bunlar bilinmiyor. Ama sonraki dönemde önce diğer dinazorlar ve sonra da memelilerin oluşmasını sağlayan bu canlı . 

O da yok olsaydı , tekrar bir tek canlı hücrenin oluşabilmesi için , 4 milyar yıl önceki , Dünya nın oluştuğu dönemdeki , ÇORBA döneminin tekrar yaşanması gerekecekti. Bu da mümkün olamıyacağına göre insanlık ve diğer tüm canlılar olmayacaktı. 

Bu canlının yok olmaması sadece bir tesadüf müydü ? Sadece bir tesadüf olabilir mi ? 

Bir diğer örnek ; 650 milyon yıl önce oluşan , gelmiş geçmiş en büyük , buz devrinde , Dünya nasıl oluyorda yok olmadı henüz bilimin cevabını bulamadığı koca bir soru da bu. 

Milyonlarca yıllık Dünya tarihinde defalarca oluşan buz devirlerinde tekrar ısınmayı ne sağlamıştır ? 

Uzaydan gelen ( benim inancıma göre gönderilen ) meteorlar ve zaman zaman da Dünya çapında patlayan ( benim inancıma göre patlatılan ) volkanlar bunu sağlamış olabilir . 

Plutonun Dünya ya çarpacak birçok meteorun çarpmasını engellemesi tamamen bir tesadüf müdür ? 

Dünya tarihinde oluşan her felaket , başka bir yeniden doğuşa yol açmıştır. Asla Dünya , yaşamın olamıyacağı bir herhangi gezegen gibi olmamıştır. Bu da tesadüf müydü ? 

Benim inancıma göre Allah, birtakım fiziksel kurallar koymuş ve Dünya nın ve insan ile diğer canlıların oluşması ve bekası için , bu kendi koyduğu fiziksel kurallara asla müdahale etmemiştir. 

İnsanlar, nasıl kendi yaptıkları hatalar ile hem Allah karşısında , hem de Dünyevi olarak zor durumda kalıyorlarsa ve kalacaklarsa yani bütün bunlar bizim imtihan Dünyasında olduğumuzun kanıtları ise aynı şekilde İnsanlığın topluca yaptığı küresel hatalar ile de tüm bir dönemin yok olabilecek olması da imtihan dünyasında olduğumuz konusunun bir diğer kanıtıdır. 

Yani imtihan dünyasında olduğumuzun bir diğer kanıtı da budur . İnsanlık kendini toparlayabilirse , ekolojik ve doğal dengeler tekrar alınan çok ciddi önlemlerle sağlanabilirse belki de kurtuluş mümkün olabilecektir. 

Ama bu nesilin yok olması insanlığın geri dönüşsüz yok olduğu anlamına bence gelmez.. Binlerce yıl sonra gene yaşamını sürdürebilen bir canlı ile yeni bir canlı türü ya da bir tür insan nesli oluşabilir. Bence şu an ki insan nesli yokolursa ki bu , Allah ın denetiminde oluşacaktır. Herşey yeniden başlayacaktır. 

Allah , Sadece zaman zaman yok olma aşamasına gelen, Dünya nın ve canlıların yok olmasını engellemek için , ama gene de fiziksel kuralları asla çiğnemeden bazı müdahaleler de bulunmuştur. Bunlarla da hep yeniden doğuşlar sağlamıştır. 

Aksi takdirde Dünya nın , hiçbir canlının asla yaşayamacağı başka bir deyişle yaşamın mümkün olmadığı sıradan bir gezegene dönüşmesi kaçınılmazdır. 

Bu teorilere Dünya nın milyonlarca yıllık tarihinden birçok örnekler verebiliriz : 

650 milyon yıl önceki , Dünya yı yok olma aşamasına getiren Buz Devrinden Dünya nın kurtulması bir örnektir ya da 250 milyon yıl önce volkan patlamalarını takiben oluşan Dünya daki ısınmayı takiben , okyanustan açığa çıkan ve Dünya da bilinen en güçlü sera gazı olan Metanın milyonlarca ton olarak okyanustan açığa çıkması ile oluşan muazzam küresel ısınmayı takiben tüm canlıların yok olması ama buna rağmen daha sonra memelilere dönüşecek bir yeraltı dinazorunun açıklanamayacak bir şekilde hayatta kalması diğer bir örnektir . . 65 milyon yıl önceki meteor çarpması ile dinazorların yok olmasının başka yeniden doğuşlara fırsat vermesi de üçüncü bir örnek v.s. Bunlar şu anda söylenebilecek bir kaç örnektir. Milyarlarca yıllık Dünya tarihinde bilim adamlarının bildiği veya bilmediği , bunlara benzer binlerce örnek bulunabileceğini düşünüyorum 

Bilim adamları bu küçük yeraltı canlısı olmasaydı , insanlığın olamayacağını söylüyorlar. 

Tekrar vurgulamak istiyorum ki Bunların benzerlerinin , Dünya tarihinde binlercesinin olduğuna inanıyorum. 

2-3 sene önceki , tüm bilim dünyasını paniğe sokan virüs tehlikesini unutmayalım. Anlaşılamayan ve izah edilemeyen bir şekilde bu virüs hiçbir tehlike oluşturamadan kaybolmuştur. Neden ? 

8000 yıllık insan medeniyetinin büyük bir denge sonucu oluştuğunu bütün bilim adamları kabul etmektedir. Bu dönemde , Dünya nın tarihinde defalarca oluşan , hiçbir ciddi felaket ( Ciddi volkan patlamaları , meteor çarpmaları , ciddi buz devirleri v.s. ) olmamıştır. Neden ? 

Ama bu ne kadar sürecek. 

Şu anda da Ekim- 2011 de Dünya ve Ay arasından geçeceği düşünülen ve Dünya yı yok edebilecek boyutta bir meteorun varlığı söz konusu . Bilim adamlarının şu anda bilemeyebileceği bir nedenle oluşabilecek küçük bir hesap hatası ya da bu meteorun yönünü değiştirecek her hangi bir fiziksel dış etki bu meteorun tam da Dünya ya yönlenmesine yol açabilir. 

Bu kararı kim verecek ? İnsanlar mı ? Hiç sanmıyorum . Peki kim ? 

Cevabı siz verin. 

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..