Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Küresel ısınma

Dünkü yazımı küresel ısınma olarak bitirmiştim ve sizlere geçirdiğim pazar gününü anlatmıştım.

Pazar günü kara bulutlu olan hava Pazartesi bol güneşli ve 47 derece olarak günü bitirdi. Bugün ise 34 derece; Antalya bütün kışı bol güneşli geçirmişken haziranın ortasında pazarı (en güzel tatil gününü) kara bulutlu ve rüzgarlı geçirmesi gerçekten çok üzücü ve bir o kadar da düşündürücü.

Türkiye genelini düşündüğümüzde, mesela Karadeniz'de çok sıcak olduğunu ve denize girdiklerini söylüyorlar; insanın içi daha bir acıyor tabii Antalya'da kara bulutlu pazar geçirince. Nasıl oluyor da Karadeniz esmesi gerekirken Antalya esiyor?

Cevap:Küresel Isınma...

'İnsanlar tarafından atmosfere salınan gazların sera etkisi yaratması sonucunda dünya yüzeyinde sıcaklığın artmasına küresel ısınma deniyor.' Bu bir tanım.

Ağaçları kesiyoruz binalar yapmak için, toplumca aşırı şekilde tüketiyoruz ve hızla nüfusumuzu arttırıyoruz. İşte bu gibi nedenlerle karbondioksit, metan ve diazot monoksit gazların atmosferdeki yığılması artış gösteriyor.

İklimler yer değiştiriyor; kışın sıcaklıklar artıyor, ilk bahar geliyor, sonbahar gecikiyor, hayvanların göç dönemleri değişiyor, kutuptaki buzullar eriyor, deniz suyu yükseliyor ve kıyı kesimlerde toprak kayıpları artıyor, kasırgalar ve seller oluyor, uzun süreli şiddetli kuraklıklar ve çölleşme etkileri görülüyor.

Tüm yayın organları, bilim adamları gerekli açıklamaları yapıyorlar. İnsanoğlu bilincinde mi acaba kendisine ne yaptığının?

KENDİ SONUMUZU KENDİMİZ HAZIRLIYORUZ, ÖLDÜRÜYOR VE ÖLÜYORUZ!

 
Toplam blog
: 26
: 650
Kayıt tarihi
: 08.06.07
 
 

Dünyaya Samsun' da merhaba dedim, yaşamım boyunca çok fazla yer gezdim, sonunda ailem "yeter artı..