Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '14

 
Kategori
TV Programları
 

Kurt Seyit ve Şura- Kıvanç Tatlıtuğ-Farah Zeynep Abdullah/ Bir Aşk Hikayesi'nin İhtişamı

Kurt Seyit ve Şura- Kıvanç Tatlıtuğ-Farah Zeynep Abdullah/ Bir Aşk Hikayesi'nin İhtişamı
 

Unutulmazlar Kervanına aday


2013 sezonu dizi sektörünün en baş aşağı geldiği sezondu. Tusunami 2014 sezonunda da devam ediyor, bir bölüm iki bölüm sonra ekranlara veda eden dizileri de gördük. Gün değişiklikleri ve saat değişiklikleri hepsine alıştık ama finalin bile çok görülerek ortadan kaldırılan dizilere pek de alışamadık.

Senede iki sefer yeni dizi yayına alınırken, günümüzde değişen reyting sistemi nedeni ile her ay, her gün yeni bir dizi yayına sokuluyor. İşte bunlardan biri Kurt Seyit ve Şura…

Başarılı işlere attığı imzanın gücünü hepimizin fark ettiği Ay Yapım, gene gerek castı, gerek senaryosu, gerek dekor ve kostümleri ile ekrana sihirli bir dokunuş ile sezonun tam ortasında iz bırakmaya geliyor. Yapım şirketinin adı Ay Yapım olunca da reytinglerde zorlanmayacak bir işle karşılaşacağız sözü bize verilmiş oluyor. Yapım şirketi tesadüf olmayan başarısı ile titiz çalışmalarını sürdürüyor, haliyle seyirci de Ay Yapım adını duyunca o diziyi merak ediyor.

Kurt Seyit ve Şura, Ocak ayı itibarı ile yayına girecekti ama yapım çok emek, çok para, çok çalışma ayrıca da titizlik gerektiriyordu, ufak tefek aksaklıklar olunca da Ay Yapım, Aralık ayında diziyi Mart başında yayına alacağı açıklamasını yaptı.

Geciken yayın tarihi nedeninden dolayı da izleyenlere fragmanları ile ne kadar güçlü bir yapımla ekranlarda olacağını gösterdi.

Yayına girmeden bu yapımın kalıcı aynı zamanda adından uzun yıllar söz ettirecek unutulmaz yapımlardan olacağını söylemeliyim. Dönem dizisi olarak ekranın en muhteşemi “Muhteşem Yüzyıl” sezonunun sonuna gelmişken yerine en az onun kadar başarılı bir dönem dizisi gelmeliydi ve geliyor da: Kurt Seyit ve Şura.

Aynı adlı kitaptan ekranlara dizi olarak uyarlanan yapım, senaryo çalışmalarında ki titizliğini kitabın yazarı Nermin Bezmen’e danışarak devam ettiriyor. Doğrusu aklımdaki “acaba?” sorusunu basın danışmanına sormadan edememiştim ve cevap “Nermin Bezmen danışman olarak yardım ediyor” deyince, zaten yılların eskitemeyeceği kalem Ece Yörenç’in yazacağı senaryoya ayrı bir lezzet geleceğinde artık hiç kuşkum kalmadı. Hata bu konuyu sizlerle de paylaşmıştım.

Aylardır Rusya’da çekimleri süren dizinin yönetmeni Hilal Saral, “Anna Karanina” havasında sahneleri yakalayarak görsel şölene imza atıyor. Cast için başrole gelen Kıvanç Tatlıtuğ’un vakur görüntüsüne Farah Zeynep Abdullah’ın romantik, zarif görüntüsü de eklenince “unutulmaz çiftler” kervanına başarılı vurgu tamamlanmış. Cast seçerken sarışın kadına esmer erkek veya esmer kadına sarışın erkek seçilerek ekrandaki görüntüleri güçlendirilir ve formüle edilir. Fakat gördüğümüz gibi iki sarışının da muhteşem uyumu söz konusu olabiliyormuş. Kıvanç Tatlıtuğ- Zeynep Farah Abdullah inanılmaz uyum içerisinde, enfes görüntülerle ekranı dolduracak.

Masalsı dokusuyla gerçeğin ta kendisini anlatan hikaye gözlerimizi tutsak edeceğe benziyor. Nermin Bezmen’in deyişi ile “ dedemi ve unutulmaz aşkını anlatıyor” dediği roman, yazarın kaleminden bizlerin düş ülkesine yol alan romanı gözlerimizin önünde yaşatmaya geliyor.

Fanların gücü ile ayakta kalan yapımlardan olmayacak Kurt Seyit ve Şura, başarısı titiz çalışması, oyunculuk gücü, enfes görselleri ile Hollywood’a kafa tutar nitelikteki çalışmasından kaynaklanacak ve büyüsüne izleyenler de kapılacak. Bu gece sihirli dizi ile Star Tv de buluşacağız!

Hayatta buluşmalarınız sihirli olsun dileği ile…

www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..