Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '15

 
Kategori
Siyaset
 

Kürtlerin özgürlüğünü Kürtlerden çok Türkler istiyor

Kürtlerin özgürlüğünü Kürtlerden çok Türkler istiyor
 

Şaşırtıcı bir başlık ama doğru. Dikkat ederseniz bölünmeye karşı sadece MHP'nin sesi çıkıyor. Onların da oyu ortada. Yani ölümlerden dolayı halk PKK'ya karşı ama barış sürecine verilen destek de %60'larda. Halk sürecin Apo'nun serbest kalmasıyla falan biteceğini sanıyor olmasın sakın. Barış süreci Kürdistan'ın anahtarıdır.
 
Ya şimdi gerçekçi olalım Güneydoğu biraz sorunlu, vergi toplanamadığı, elektirik suyun kaçak kullanıldığı falan söyleniyor.  PKK'nın 30 yıldır yaptıkları da ortada. Ülkenin 400 milyar doları gitti. Bu parayla iki tane Kürdistan kurardık. Güneydoğuda sokakların halini görüyorsunuz. Yani bütün bunları görünce  ayrılıp gitsinler başımızdan diyorsunuz.
 
Aslında tuzu kuru olanlar bu durumdan rahatsız. Kimse göremiyor ama bölünme konularında MHP ile aynılar. Ülkedeki sayıları 7-8 milyon. Bunlar AKP'ye oy veriyor ve Kürdistan için referandum yapılsa hayır diyecekler. Kürtlerin yarısı. Ülkenin dörtbir yanına dağılmışlar. Kurulu düzenleri var. Durumları iyi. Gerçeği söyleyelim, PKK'nın peşine takılanlar fakir fukara takımı. Öyle kurtulamıyoruz belki böyle kutuluruz diyorlar.
 
Ayrı devlet kursunlar hiç sorun değil de ayrı devletin Kürtlere yarar getirmeyeceğini düşünüyorum. Bir de ayırsak ayrılmayacaklar biliyor musunuz. Biraz cinlik var gibi bu işte. Hem bağımsız olacaklar hem de Türkiye'nin bir parçası. Bunun nedeni ekonomik endişe. Kürtleri ne kadar sevdiğimi ve özgürlük ve gelişmeleri için ne kadar mücadele ettiğimi herkes bilir. Nerdeyse Kürt vatansever gibiyim. Ama şimdi acı da olsa gerçekleri ortaya koymamız lazım. İşin gerçeği ayrılsalar ekonomik anlamda zor durumda kalacaklar. Urfa'nın dağlarında ne var Allahaşkına! Harran bu kadar nüfusu besleyebilir mi? Kaldı ki o bölge yıkıldı yok oldu; yeniden kurulması lazım.
 
Ben PKK'yı sevmiyorum ve PKK'nın Kürtlerin özgürlüğünde öncü olmasından rahatsızım. Ayrılınacaksa, yeni bir ülke kurulacaksa bu demokrasiyle olmalı. Kürtlerle Türkler düşman olduktan sonra Kürdistan kurulsa neye yarar. Şehit askerin babası Apo'yu affeder mi?
 
Tabi memlekette benim gibi düşünen yok. Kolay değil böyle yüksek bir düşünceye sahip olmak. Beylere göre  özgür olmak için ölmek gerekiyor. Oysa ver adamlara özgürlüğü, bir damla kan akmasın. Teröre harcadığın 400 milyar dolar dursaydı şimdi ülke neredeydi. 50 bin kişi öldü. Kürtlerle Türkler düşman oldu. Noldu, önledin mi bir şey. Adamlar istediklerini yine yapıyorlar. Sesim geleyur mu sayın Bahçeli!
 
Millet akıllı. PKK'ya rağmen barış sürecine destek veriyor. Aman gitsin şunlar başımızdan diyorlar. Barış umudu yani. Halk doğru yolda da yanlış görüyor. Ben sorunun bu şekilde çözülmesinin (barış süreci) doğru olmadığını ve bu şekilde çözülemeyeceğini, bir sonuç elde edilemeyeceğini düşünüyorum. Ayrıca PKK ile masaya oturmak da var. Halk bunu görmüyor ya görse de önemsemiyor "Aman olsun da..." Bıkmış yani..."
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..