Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kuru kayısılı kurabiye

Kuru kayısılı kurabiye
 

Malzemeler ;
 
2 Yumurta ( 1 yumurta akı ayır)
5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
1 Paket Oda Sıcaklığında Tereyağ
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Küp Şeklinde Doğranmış Kayısı
1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Yapılışı :
 
Hindistan cevizi hariç bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanılır. ayırdığımız yumurta akına sonra hindistan cevizine batırılır. 170 -180 derece fırına verilip hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet Olsun.
 
Toplam blog
: 19
: 1904
Kayıt tarihi
: 07.10.12
 
 

İstanbul  da doğup büyüdüm ve yaşıyorum .. İş hayatıma ara verip oğlumu büyütüyorum. Özellikle Mu..