Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Şubat '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sevgililer Günü Menüsü 3

Sevgililer Günü Menüsü 3
 

Geri sayım başladı, yavaş yavaş Sevgililer günü menü seçimine hız vermek lazım. Menülerimde seçtiklerim hem kolay hem de ekonomik olsun istiyorum. Fazla para harcamadan, hem lezzetli yemekler yapıp, hem de kendinize zaman ayırmanızı istedim. Listeden istediklerinizi seçip kendi menünüzü hazırlamayı da denemenizi tavsiye ederim. Haydi bakalım iş başına!

Pirinç Çorbası

(Çorba durdukça koyulaşır bu nedenle bir gün sonraya kalan çorbayı ısıtırken biraz su ekleyerek kaynatmanızı tavsiye ederim.)

Malzemeler :

1 çay bardağı pirinç

3 yemek kaşığı zeytinyağı

6 su bardağı su

5-6 dal maydanoz

2 çorba kaşığı domates salçası (domates püresi tercihim, rengini kendi zevkinize göre ayarlayın)

2 adet orta boy domates

1 adet yeşil biber

1 adet orta boy soğan

1 adet et bulyon

Tuz

Karabiber

Yapılışı :

Soğan ve yeşil biberi ince ince kıyın, soğanı yemeklik (sıçan dişi de denir) doğrayın. Domatesleri rondodan geçirin.Derin bir tencereye yağı koyun ve üzerine soğanları ekleyerek pembeleşene kadar kavurun.Pembeleşen soğanların içine biber ve domatesi ekleyerek kavurun. Son olarak salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.6 su bardağı su, et bulyon ve pirinci ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıp şişince ocaktan alın. Sıcak, sıcak servis yapın.
 

Tavuk Kavurma

Malzemeler

1 adet tavukgöğsü (2 parça)

1 adet dolmalık kırmızıbiber

1 adet orta boy soğanın yarısı

1 diş sarımsak

Marinesi için

3 yemek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

tuz

karabiber

2 çay kaşığı zerdeçal

1 çay kaşığı gram masala (isteğe göre)

Yapılışı

Tavukgöğsünü küp küp doğrayın ve derin bir kaseye alın. Üzerine marine malzemelerini ekleyerek iyice karıştırın. Kasenin üzerini bir streç film ile kapatarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.Zeytinyağını tencereye alın piyazlık doğradığınız soğanları, ince kıydığınız sarımsağı ve biberi tavaya alıp 1-2 dakika soteleyin.Sotelediğiniz soğanlara tavukları ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tavuklar yumuşayıncaya kadar kavurup ocaktan alın ve servis yapın.

Fırında Taze Patetes ve Paprika Biber

Malzemeler:

Paprika biber
Çarliston biber
Taze minik patates (taze patates bulamazsanız marketten alacağınız elma dilimi patates ile de yapabilirsiniz)
İstediğiniz tüm baharatlar
Sızma zeytinyağı

Yapılışı:

Fırın önceden 200 dereceye ayarlanır ve ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilir. Yıkanan ve isteğe göre dilimlenen sebzeler tepsiye yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilerek fırının üst gözüne verilir. İstenildiği kadar pişirilir (Ben neredeyse 20 dk. Önlü arkalı pişirdim.) Bol baharat eklenerek, yoğurt ve salata ile servis yapılır.

Zeytinyağlı Semizotu

1 demet semizotu (benim yaptığım gibi yaprakları salatada kullanıp saplarını zeytinyağlı pişirebilirsiniz)
1 orta boy soğan
3 -4 orta boy bahçe domatesi (bu aralar doğal pazarda ve marketlerde bulunabiliniyor, bulamıyorsanız salkım domates de olur sıkmayın canınızı)
2-3 diş sarımsak
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
Çok az kaya tuzu (değirmeni 1-2 kez çevirmeniz yeterli)
Karabiber (değirmenden kendiniz çekerseniz daha lezzetli olur)

Yıkadığımız semizotlarını çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.  Kapaklı yayvan bir tencerede sızma zeytinyağı ve doğradığımız soğanları 1-2 dakika çevirelim. Soğanlar pembeleşene kadar değil, ancak rengi değişmeden pişene, ağza gelene kadar pişirelim. Sonra üzerlerine semizotlarını koyup, 1-2 kez alt-üst edelim. Kabuklarını soyup minik minik doğradığımız domatesi ve isterseniz minik parçalara böldüğümüz sarımsağı da tavaya ekleyip, birkaç kez daha altüst edelim. Üzerine tuz ve karabiberi de ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Domatesin kendi suyu genelde yeter ama suyun bittiğini görürseniz, çok az su ekleyebilirsiniz. Pişireceğiniz semizotu demetinin büyüklüğüne göre domatesi ve soğanı arttırabilirsiniz.

Dondurmalı Sarma Muhallebi

Bu tarifi hazırlarken dikkat etmeniz gereken muhallebiyi malzemenin üzerine eşit miktarda ve kalınlıkta yayılması. Bunun içinde muhallebiyi döktükten sonra bir spatula yardımıyla yaymanız gerekiyor. Kolayca sarabilmeniz içinde mutlaka soğumalı ve koyulaşıp kesilecek kıvama gelmeli.

Malzemeler:

1 litre süt

1 su bardağı unu

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı margarin

1 paket vanilin

Süslemesi için:

100 gr file fıstık

1 su bardağı ezilmiş kakaolu bisküvi

İçi için:

3-4 adet muz

Servis için:

Hazır Maraş Usulü Kesme Dondurma

Yapılışı:

Unu, toz şeker, vanilini ve sütü teflon bir tencereye alıp iyice çırpın.Tüm malzemeyi kısık ateşte koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye margarini ekleyip mikserle 2-3 dakika kadar karıştırın. Önce file fıstığı sonrada bisküvi kırıntılarını geniş bir borcamın yüzeyine yayın. Pişirdiğiniz muhallebiyi üzerine dökün ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin.

Oda sıcaklığına gelen muhallebinin üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına alın ve 2-3 saat dinlendirin. Soğuyup iyice koyulaşan muhallebiyi dolaptan çıkartıp karelere bölün. Her karenin boyutunda bir muz dilimi kesip muhallebi ile 1 tur sarın. Hazır Maraş usulü Kesme Dondurma ile servis yapın.

Sevgililer Günü masanızı da süslediniz mi, işte artık her şey hazır demektir, ellerinize sağlık, afiyet olsun!

Hayatta her şeyin kolay ve istediğiniz gibi olması dileği ile…

www.medyabey.com

http://blogcu.com/eceer6

https://twitter.com/eceer

 



 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..