Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '19

 
Kategori
Blog
 

Kuşak Çatışması

  Kuşakların iç içe geçtiği günümüzde, geçmişte herkesin diline pelesenk ettiği kırmızı çizgiler galiba; teknoloji çağının çocuklarına ve gençlerine pek de ağır geliyor. Kendi kuşağının izlerini taşıyan ebeveynler ise köşeye sıkışmış vaziyette, kendi beklentilerinden ödün vermemekle birlikte; çocuklarını da kaybetme korkusuyla yaşamayı sürdürmektedirler.

Bu durumda, bir birey ve ebeveyn olarak eski nesil, ne kaybetmekte; yeni nesil ne kazanmakta, sorusunu kendimize sormamız kaçınılmazdır. Bizim zamanımızda ...ardı ardına sıralanan cümle başları ve devamında çocuklarımızın feveran etmeleri.

Sahi ne dersiniz, nasıl bir nesil yetişecek? Saygı denen sözcüğü, teknolojinin neresine kesip kopyalayacağız. Bizler ebeveyn olarak kendimize benzeyen nesilleri kopyalamanın tasasıyla mı yaşayacağız, yoksa çağın bize dayattığı tarzda nesiller mi yetiştireceğiz.

Sahi biz, geleceğin bize yüklediği bu misyonun gereğini, ne şekil yerine getireceğiz? Hangi donanım, bu işin üstesinden gelmemizi sağlayacak. Psikoloji biliminde; her ne kadar, buna çareler üretilse de, geçmiş neslin kalıplaşmış, geleneksel temsilcileri olan son nesil bizler, teknoloji çocuklarına adapte olmakta zorlanıyoruz. Bizler galiba, bu çağın mengenesinde sıkışmış vaziyetteyiz.

Bizden nasıl bir nesil geleceğe taşınacak, onun idrağından uzak olsak da; girdiğimiz çıkmazda çocuklarımızın da, heba edildiğinin idrağındayız. Evet, biz ebeveynler ve çocuklarımız geleceğe taşınan neslin, sancılı yanlarıyız. A’dan Z ‘ye hayatın her alanında: kültürde, sanatta, zanaatta , eğitimde ,eğlencede v.b;” büyük değişimlere, gel gitlere , yap bozlara şahit olmaktayız. Ne yerine oturtulmuş bir sistem; Ne de teknolojiyi zararlarından arındırılmış faydalı şekliyle kullanabileceğimiz bir ortam, henüz oluşmuş değil. Yeni nesil ve eski neslin, ortak paydadan geleceğe sancısız bir şekilde taşımanın temellerinin eğitimle atılacağının farkındayız; fakat bu eğitimin, ne şekil olacağının ikilemindeyiz.

Bu sebeple, acizane soruyorum çocuklarına terbiye verememiş diyen kendi atam, baba beni anlamıyorsun diyen çocuklarımın arasında kalmışlığımın üstesinden nasıl geleceğim sahi bir fikriniz var mı? 

 

 
Toplam blog
: 22
: 96
Kayıt tarihi
: 11.05.13
 
 

Çeşitli  İlköğretim Okullarında  idarecilik görevlerinde bulundum, çeşitli memur sitelerinde maka..