Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '13

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kuzey ülkelerinin meşhur demokrasisi kafasına vurularak öldürülen fokların kanıyla mı besleniyor?

Kuzey ülkelerinin meşhur demokrasisi kafasına vurularak öldürülen fokların kanıyla mı besleniyor?
 

Please help me! Please help...Please... Kanada hükumeti 2013 yılında 275 000 fok balığının öldürülmesine izin verdi.


Bu uyarının yaptırım gücü olmasa bile Kanada hükümeti dünya kamuoyunda uğrayacağı prestij kaybını göze alamaz.

Dünyanın bir yerinde çevre düşmanı bir devlet üç kuruş kazanacağım diye elinde sopa kafasına vurarak yüz binlerce fok balığını katlediyorsa insanlıktan ve medeniyetten bahsedemeyiz!

Ve katil devletlere bu dünyada yer yok! Bildiğim kadarıyla belki yiyenler vardır ama fok balığının eti yenmiyor. Sadece derileri kürk için kullanılıyor. Kafalarına sopa ile vurulduktan sonra daha henüz canlı iken derileri yüzülüyor. Ve bu vahşeti bütün dünya seyrediyor. Dünyanın bir kısım zengin kadınları fok derilerinden yapılan kürkleri giyiyorlar. Ve bu kadınlar literatürde insan olarak tanımlanıyorlar.

Her şey fok derilerinden yapılan kürkleri giyen dünyanın zengin kadınlarında bitiyor. Talep olmadığı zaman fok katliamı biter. Çil çil dolarlar için insanlar okyanusun dibine dalar. Bu vahşeti ancak bu kürkleri giyen kadınlar bitirir. Angelina Jolie, Madonna gibi dünyanın ünlü kadınları öncülük etmeli. Uyarmak, rica etmek yetmez; fok balığından yapılan kürkü giyen zengin kadınlar ülkelerinin adıyla birlikte dünya kamuoyunda afişe edilmeli. Dünyada rezil olmayı ne o kadınlar göze alabilirler ne de ülkeleri.

Kanada’ya baktığımızda böyle bir gelire ihtiyaçları olmadığı görülüyor. Sonra fok balığı diyoruz ama foklar pek balık sayılmaz. Yani tavada kızartıp yense hadi neyse. Çevre bakımından ha bir aslanı kaplanı öldürmüşsün ha fokları. Tanrı’nın işine de akıl sır ermiyor, dünyanın en güzel doğasını böyle insanlara vermiş; herhalde yok etsinler diye. Bizim ısrarla Ağaç Hareketi dünya düzeninin konuşulmasını istememiz işte bundan. Ağaç Hareketi insanlığın yaşamına evrensel kurallar getiriyor. Bu düzende doğadan bir dal bile koparamazsın.

Kanada’nın dünyada protesto edilmesi daha ileriye götürülmeli. Tepkiler artarak devam etmeli. Ülkeler Kanada ile ilişkilerini gözden geçirmeliler. Ben şahsen bu durumda bilerek Kanada menşeli bir malı kullanmam.

Tüm dünya halklarına sesleniyorum; unutmayın dünyada hayvanların tek koruyucusu bizleriz. Ne dinler, ne devletler kanunlar bu zavallı yaratıkları korumuyor. Biz hayvanlara duyarsız kalırsak hayvanlar da sahipsiz kalırlar. Kuzey Buz denizine dalan bir yavru fok özgür ve mutlu yaşamak için senin gözlerine bakıyor; yeryüzünde tek güvencesi sensin!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..