Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '13

 
Kategori
Haftasonu
 

Kuzguncuk

Kuzguncuk
 

İstanbul'un Anadolu yakasında Üsküdar sınırları içinde yer alan Kuzguncuk boğazın gözde semtlerinden biridir. Kuzguncuk'ta yaşam, yazılı kaynaklara göre 564 yılında başlangıç göstermektedir. Bu semtin ilk ismi Hrisokerames yani Altın Kiremit'tir. Bu ismin verilmesindeki neden Kuzguncuk'ta II.Iustinos adına yaptırılan çatısı altın yaldızlı kiremitle kaplı bir kilisedir. Bugünkü adını almasındaki sebep ise Evliya Çelebi'nin yazdığı belgelere göre Fatih Sultan Mehmet zamanında buraya yerleşmiş olan "Kuzgun Baba" isimli bir veliden kaynaklanmıştır.

 Aynı zamanda Kuzguncuk Anadolu yakasındaki ilk Musevi yerleşim bölgesidir. Bu nedenle Avrupa Musevileri tarafından Kuzguncuk kutsal kabul edilmektedir. Museviler tarafından "kutsal topraklara varmadan önceki son durak" olalrak kabul edilir. Kuzguncuk bu güne kadar bir çok topluma da ev sahipliği yapmıştır. (Rumlar, Ermeniler, Museviler ve Türkler)
 
Kuzguncuk'ta bulunan ve restorasyonu yapılan ahşap evler semtin tarihi dokusunu korumakta. İçinde kilise ve camiler bulunan bu semt aynı zamanda dinler arası bir mozaiği de sembolize ediyor. Bu güzel semtin sokaklarında yürürken içinizde bir huzur hissedeceksiniz. Bence bu duygu evlerin, ve orada yaşayan insanların semtle bütünleşmesinden kaynaklanıyor. 
 
Fotoğrafçılar için kesinlikle tavsiye edeceği bu güzel boğaz semt size birbirinden güzel yüzlerce kare sunacaktır. Ve isterseniz benimde yaptırdığım gibi çektiğiniz bu fotoğrafları tek bir albümde toplayabilirsiniz. Eskiden her evde albümler olurdu, biri geldiğinde ortaya çıkartılıp tektek üzerine yorumlar yapılırdı. Şimdi ise dijital çağın gelişmesiyle bu gelenek eskilerde kaldı. Resme dokunma duygusunu kaybettik. İnternetten araştırıp bulduğum Laila Fotokitap bilgisayarıma yüklediğim programıyla fotoğraflarımın sunumuna ayrı bir değer kattı.
Gerçekten iyi bir fikir bu. 
 
Toplam blog
: 4
: 363
Kayıt tarihi
: 07.02.13
 
 

www.instagram.com/selimkir ..