Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

K.Yakalılar, Buenos Aires'e bir gecede gidip döndüler.

K.Yakalılar, Buenos Aires'e bir gecede gidip döndüler.
 

Sanart Tango Ensemble Orkestra elemanları, fırtına estirdiler.


Karşıyakalılar sanata doymuyor.
Dün Opera ve Tiyatro Sahnesi, üst üste sanat şölenine kapılarını açtı. Alkışlarla salon yıkılırken, Karşıyakalıların gururu gözlerinden okunuyordu. Ve “ Ne mutlu bir  olay. Koskoca Opera binamız var” demekten kendilerini alamadılar.

Çok farklı iki konserle sanatseverlere; aşkın, tutkunun, hüznün dansı Tango ile Arjantin şarkılarını, büyük bir coşku ile sahnede buluştu. K.Yakalılar, Arjantin ezgileriyle tanışmış oldu. Ve K.Yakalılar, bir gece içinde Buenos Aires’e gidip, geldiler.

Sahnenin büyüsüne kapılan seyirciler, orkestra ile birlikte    halkın birlikte söylediği tangolara, Orkestranın pes perdeden eşlik etmesi, görülecek şeydi.

Ülkemizde halen daha gözde bir müzik olan tangolar, elini ayağını  sahnelerden çekmişken, tangonun sihrini K.Yakaya taşıyan ilgililere ne kadar teşekkür edilse azdır. K.Yakalılar, doyasıya, Arjantin ezgileriyle örülmüş tangolar dinledi.

Sanart Tango Ensemble Grubununda Bandoneon’da Gustavo Battistessa, kemanda İlhan Çınar, gitarlarda Ricardo Moyano, Ali Öztürk kontrbasta Osman Yaldız’dan oluşan grup Arjantin tango, milonga ve valslerinin sevilen örnekleri, Türkçe tangoların seçkin yapıtlarını “Buenos Aires’te Bir Gece” başlığıyla Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki konserde seslendirdiler..
 

Buenos Aires’ten geleneksel çalgılarıyla, tango, milango ve valslerle kuşanmış olarak yola koyulan müziğin estirdiği rüzgar, sihirli dokunuşlarla ortalığı kasıp kavurdu.tangonun hala unutulmaması, aranır ve sevilir  sanatçı  olması, güzel bir duygu.

Şecaattin Tanyeli, Fehmi Ege ve diğerlerinden sonra Türkiye, doğru dürüst tangocu görmedi. Arjantin dansları ve tangoları, aranılır dans müziği olarak halen aranılmakta ve sevilmektedir.

Belediye yetkilileri, Latin Müziğinin hakiki temsilcilerini  K.Yaka ile tanıştırmaları halinde, K.Yakalılar müthiş onore olacaklar. Bunu yeni yönetimden bekler olduğumuzu da bu vesile ile ifade edelim.

Son olarak müzisyenler konser başlamadan önce, selam sahnesinde  bir araya geldiklerinde, kemancıları İlhan Çınar’ın, kısık ve üzgün bir sesle çıkardığı pankart karşısında K.Yakalıların çılgınca alkışladığı görüldü. Pankartta son günlerin olay ismi Berkin Elvan yazılıydı. O pankarttaki isim, yalancı olmayan, namuslu insanların kalbinde  ilelebet yankı bulan sevgi ve saygının sembolü olarak kalplerde kalacaktı. İşte o kocaman alkışın ifadesi, olsa olsa bu olabilirdi

.
Ve o isim, geceye damgasını vurmuştu.

BERKİN, NOTA SEHBAHALARINDA YER  ALD I . KARŞI YAKADAKİ  OPERA VE TİYATRO SAHNESİNDE

OPERA'NIN MÜDİRESİ  FATMA TEZCAN HANIN, HANIM, SARI SAÇLARI İLE BU ÇEKİME RENK KATTI.  MÜZİSYENLER GİBİ, GİYSİSİ SİYAHTI. VE KENDİSİNE ÇOK YAKIŞMIŞTI.

                               SALONDA VE BALKONLARDA YER YOKTU. DAVETİYELER BİR ANDA TÜKENDİ

                                                 MÜZİSYENLER KULİSTE TOPLU HALDE

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..