Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bir sanat olayı: " K.Yaka'ya İlkbahar erken geldi"

Bir sanat olayı: " K.Yaka'ya İlkbahar erken geldi"
 

 

 

K.Yaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde, yine bir sanat olayı oldu ve, Ersin Kocaoğlu ve Talia Özlem ikilisinin keman ve piyano resitali, coşkuyle izlendi.

Piyanist Talia Özlem Kemancı Ersun Kocaoğlunun seslendirdikleri ve adına “İlkbahar sesleri” adını verdikleri resital, ilgiyle ve coşkuyle dinlenerek, uzun uzun  alkışlar aldı.

İlk bölümdeki Handel’in Mi Majör Sonatı, Beethoven’in 5 no’lu Fa Majör Sonatı, Brahms’ın Re Minör Ops Sonatı ilgiyle izlendi.

Sıradaki Beethoven’in Fa Majör İlkbahar Sonatı, ikili, koskoca K.Yakaya baharı getirdi. Zaten programa da “K.Yakada’da İlkbahar sesleri” ismi verilmişti.

İzleyiciler, programın bu etkili eserinde, zaman zaman hızlanan, zaman zaman durulan v ağırlaşarak birden coşku seline kapılarak sahnede estirdikleri ilkbaharın o dayanılmaz güzelliğindeki atmosfer, herkesi derin hülyalar içinde bıraktığı görüldü.

Öyle ki, iç gıcıklayan o bahar dalının beyaz aydınlığı, salona taşındı. Yaratılan atmosferle, yağmur tanesi yalnızlığımız giderildi adeta. Daha bir dinamiğe kavuştuk. Yalnızlığımızdan silkindik. Kemanın inleyen nağmeleri arasında kaybolup giderken, piyanonun merdiven merdiven inen ses basamaklarıyla da kendimize geldik, baharın coşkusunu yaşadık.

Bize bu güzellikleri yaşatan, K.Yaka ve gerekse İzmirlilerin çok sevdiği bir sanat merkezi haline gelen, basında adından övgüyle söz edilen İzmir Karşıyaka Belediyesi Filarmoni Orkestrası başkemancısı Ersun Kocaoğlu ile DEÜ. İzmir Devlet Konservatuvarı’ndan piyanist Talia Özlem Baltacılar’ın “Karşıyaka’da İlkbahar Sesleri” başlığıyla ve tılsımlı dokunuşlarla dokuyarak  sundukları bu program için teşekkür ederiz.

Müzik yaşamına DEÜ. İzmir Devlet Konservatuvarı’nda başlayan, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ni Yüksek Onur derecesi ile bitiren, yine aynı üniversitenin Uluslararası Gençlik ve Senfoni Orkestrası başkemancılığını yapmış, 1989’da düzenlenen 9.Ulusal Müzik Yarışması’nda Birincilik ve en iyi Türk Eseri Yorumcusu ödülünü almaya hak kazanmış, hemen hemen ülkemizdeki bütün senfoni orkestrası ve ünlü şefleriyle çalışmış, halen çalışmalarını İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile sürdüren Ersun Kocaoğlu’nu tanıdık.

DEÜ. İzmir Devlet Konservatuvarı mezunu, Aspen Müzik Festivali ve Okulu’nda oda müziği çalışmış, Antalya, İzmir Devlet Senfoni Orkestraları eşliğinde konserler vermiş, DEÜ. Senfoni Orkestrasın’nda görev yapmış, halen DEÜ. Devlet Konservatuvarı Piyano Ana sanat Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Doçent Talia Özlem Baltacılar... İzmir’de doğan, birçok başarıya imza atmış iki sanatçımız.

Onların sayesinde “İlkbahara merhaba” dedik erkenden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..