Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lazer epilasyon uygulaması

Lazer epilasyon uygulaması
 

lazer_epilasyon


Lazer epilasyon uygulaması yaptırmak isteyen hastaların dikkat etmesi gereken bir kaç önemli nokta vardır;

İlk olarak hastaların tedavi görecekleri merkezde hangi tip lazer kullanıldığını öğrenmeleri gereklidir, çünkü bu tip ileri teknoloji gerektiren cihazların kalitesi tedavinin etkisini ve hasta güvenliğini etkileyen faktörlerin başında gelmektedir.

Birçok elektronik üründe olduğu gibi lazerlerde de sadece adı lazer veya IPL olan fakat başka hiçbir özelliği olmayan birçok cihaz Türkiye’ye girmektedir. Bu cihazlar çok ucuz olduğu için hastalara uygulama maliyetleri de ucuz olmakta fakat uzun dönem sonuçları başarılı olmamakta, cilt yanığı ve ciltte lekelenme gibi birçok kötü sonuçlara yol açmaktadır. Ayrıca bu ucuz ve kalitesiz cihazların hiçbirisinde sağlık konusunda dünyanın en ciddi kuruluşu olan Amerikan FDA onayı bulunmamaktadır.

İkinci olarak lazer cihazlarının hızı önemlidir. Örneğin sırt bölgesi uygulama süresi son kuşak lazerlerde 20 dakikaya kadar inebilmektedir. Böylece hastanın bu işe ayırdığı zaman günlük aktivitesini etkilememektedir. Son kuşak lazerlerde uygulama sırasında hastanın ağrı ve acı hissetmesi de çok azalmıştır.

Kıl kökünde yer alan melanin maddesinin en duyarlı olduğu dalga boyu Alexandrite Lazer sisteminde vardır.Nd:YAG Lazer Sistemi’nin avantajları da her mevsim ve her cilt rengine uygulama yapılabilmesidir.

Lazer sistemleri ile istenmeyen tüyler nasıl yok edilir?

Lazer sistemlerinden çıkan belli dalga boyundaki ışık, kıl köklerinde yer alan ve melanin denilen bir madde tarafından tutulur. Böylece kıl kökünün ısısı artar ve kıl kökü yanar. Bu kıl kökünden bir daha kıl çıkmaz. Her lazer epilasyon uygulamasında kıl köklerinin yaklaşık %20 ‘si bu şekilde etkilenir. Bu nedenle lazer epilasyon tedavisi birkaç seans sürer.

Hangi bölgeler epilasyon tedavisi için uygundur?

Vücudumuzun her bölgesindeki istenmeyen tüyler lazer tedavisi ile yok edilebilir.

Hangi kişiler lazer tedavisi için uygundur?

Herkese bu tedavi uygulanabilir. Fakat koyu cilt rengine sahip kişilerde, ciltte leke bırakmamak veya cildi yakmamak için bu kişilere uygun olan lazerleri kullanmak gereklidir.

Lazer epilasyon uygulamasının yan etkileri nelerdir?

Uygulama bölgelerinde hafif kızarıklık olabilir fakat 24 saat içinde genellikle kaybolur. Çok nadiren kızarıklık daha uzun sürebilir veya ciltte hafif kabarcıklar oluşabilir. Bunlar da yine birkaç gün içinde kaybolur. Yine nadir olarak cilt renginde hafif açılma veya hafif koyulaşma da olabilir. Bir süre sonra bu renk değişiklikleri de tamamen düzelir.

Kaç seans uygulama gerekir?

Lazer uygulamalarının sayısı 3 ile 8 arasında değişir. Genellikle 5-6 seans yeterli olur.

Seans aralıkları ne kadardır?

Lazer uygulamaları genellikle 6–8 hafta aralıklarla yapılır.

Her bir uygulamanın süresi ne kadardır?

Uygulama süresi tedavi edilecek alanın genişliğine ve Lazer sisteminin teknik özelliklerine bağlıdır. Örneğin bilgisayar kontrollü yeni lazerler ile tüm sırt bölgesi yarım saatte tedavi edilebilmektedir.

Lazer epilasyon uygulaması güvenli midir?

Lazer sisteminden çıkan ışığın vücuda hiçbir zararı yoktur. Sadece direkt göze gelmesini önlemek için koruyucu gözlük takılması yeterlidir.

Lazer uygulaması sırasında ağrı hissedilir mi?

Uygulama esnasında ağrı olup olmaması lazer sisteminin teknik özelliklerine bağlıdır. Son kuşak lazerlerde çok güçlü bir soğutma sistemi olduğu için uygulama sırasında hiç ağrı olmamaktadır.

Lazer sistemlerinin epilasyon dışında başka uygulama alanları var mıdır?

Evet, Lazer sistemleri epilasyon dışında tüm vücutta yer alan kılcal damar veya varislerin tedavisinde, ince kırışıklıkların ve lekelerin yok edilmesinde ve cildin gençleştirilmesinde, aktif akne tedavisinde ve eski akne izlerinin yok edilmesinde de kullanılır. Bu tedavilerde uygulamalar genellikle 4-6 hafta aralıklarla yapılır ve ortalama 4 seans gerekir.

Lazer uygulamasının yapılmaması gereken durumlar nelerdir?

Bölgesel veya genel enfeksiyonu olanlar, bağışıklık sistemi bozukluğu bulunanlar, antibiyotik tedavisi altında olanlar, düzenli A ve K vitamini kullananlar lazer tedavisine alınmamalıdır. Ayrıca güneşe bağlı cilt rengi geçici olarak koyulaşmış olanlar ve 15 günden daha yakın bir sürede ağda, cımbız veya tüy dökücü krem kullanmış olanlar hemen Lazer tedavisine alınamaz.

Lazer tedavisinin sonuçları kalıcı mıdır?

Lazer epilasyon tedavisinden elde edilen sonuçlar ömür boyu kalıcı değildir. Uygulamalar bittikten sonra 5 – 20 yıl içerisinde bu tüyler tekrar çıkabilir. Bu yeni çıkan tüylere de birkaç seans uygulama gerekebilir. Ayrıca hormon bozukluğu tedavisi için verilen ilaçların düzenli kullanılmaması da tedavi sonrası yeni tüylerin daha kısa sürede çıkmasına yol açabilir.

Lazer uygulamalarını kimler yapmalıdır?

Lazer sistemleri ile epilasyon veya diğer uygulamaların bu konuda eğitimli ve deneyimli uzmanların kontrolünde yapılması uygun olur. Böylece oluşabilecek yan etkiler veya kötü sonuçlar önlenebilir.

Lazer Epilasyon Fiyatları

 
Toplam blog
: 36
: 891
Kayıt tarihi
: 30.04.14
 
 

1991 yılında uzmanlığını tamamlayarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif ..