Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '16

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Leyla Yıldırım ile Müzeyyen Keskin; ödül aldı..

Leyla Yıldırım ile Müzeyyen Keskin; ödül aldı..
 

Uğurludağlı Şair Leyla Yıldırım ile Esençaylı Şair Müzeyyen Keskin, Türkiye Sevdası kapsamlı ödüllerini; 13.02.2016 günü Ankara, İLESAM Genel Merkezi ’nde aldı...
 
5 Yıldızlı Amasya Elması tanıtımları ile ünlü Amasyalı Şair, Şiir Yorumcusu, AMASYA SEVDASI Proje Sahibi, Amasya Sevdası Şiir Etkinlikleri Organizatörü; Müzeyyen Keskin ile ŞEBİNKARAHİSAR GÜZELLEMESİ, U ğ u r l u d a ğ Özlemi, ÇORUM ve MEMLEKET DEYİŞLERİ ile ünlü Uğurludağlı Şair, Şiir Yorumcusu, T H M Sanatçısı, Leylican Leyla Yıldırım;  Şiir Dünyasındaki hizmetleri ve Hikmet Okuyar PROJESİ Kaynak Eser TÜRKİYE SEVDASI etkinliklerine gönüllü katkıları vesilesiyle 18. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışması sonunda şartname gereği kazandıkları ödülleri; 13 Şubat 2016 günü Ankara, İLESAM Genel Merkezi Cumartesi Etkinlikleri kapsamında teslim edildi..
*
Şiir Dinletisi sırasında hazirun bilgisi dahilinde Leylican Leyla Yıldırım’ın Ödülü’nü; Şiir Tahlilcisi, Yazar, Edebiyat Bilimcisi, Edebiyat Ufku Kültür Sanat Etkilikleri Organizatörü; Çelebi Öztürk verdi. Müzeyyen Keskin’nin Ödülünü de İlesam Yönetim Kurulu Başkanı, Eğtimci Şair, Şiir Yorumcusu, RTV Şiir Programları Yapımcısı ve Sunucusu Mehmet Nuri Parmaksız verdi.
*
Ödül Şeref Serlevhaları ile Türkiye Sevdası ve yöresel ürünlerden çam sakızı çoban armağanı örneklerle Şair Kalemi sunumlarından sonra şiir sohbeti edilmiş, Dinletide Şiir Yorumu da yapan Leyla Yıldırım’ın üyelik başvurusu alınmış, Hikmet Okuyar’ın 2016 İlesam aidatı da nakit olarak ödendi.
*
Söyleşi ile şiir dinletisi molasında da; İlter Yeşilay, Nur Ersen, Leyla Yıldırım, Sibel Unur Özdemir, Sevgi Yücebaş, Niyazi Bali, Bekir Yeğnidemir, Ozan Dudai, Mehmet İleri, Nevzat Taşkıran, Bekir Akçay, İhsan Hökelekli, Orhan Vergili, Halil Yazanel, Zeynep Yenel, Hayrettin Gültekin, Ali Kemal Parıldar, Devlet Aksoy, Ozan Sevdai, Seyfettin Çoban, Merih Baran, Tülin Hatun Şenel, Sevinç Doğancan Güven, Cahit Karaç, Uğur Bulut, Vehbi Tekin, Necati Özdenkoş, Mustafa Ayvalı, Şakir Susuz, Mehmet Sevinç, Sadık Kılıç, Fevzi Seçkin, Hanifi Coşkun, Hicabi Koçyiğit, İbrahim Yaman, Necmi Dal, Elifçe, Meliha Sevilir, Abbas Yurt, Fevzi Gökalp, Tuncer Ulusoy, Bayram Yelen, Nurettin Gür Ozanoğlu, Ali Haydar Karahacıoğlu isimlerinden oluşan haziruna; Amasyaşat Başkanı Müzeyyen Keskin Tantımları ile Amasya Sevdası’na bağlanan; 5 Yıdızlı Ünlü Amasya Elmasından tadımlık olarak ikram edildi. 
*
Netice itibariyle bir ödül töreni sonrasında daha; ödül alanlar da ödül verenler de şiir güzelliğinde tertiplenen organizasyonların sürekliliğinden duydukları memnuniyeti vurguladılar. 
*
Etkinliği telefonla takip eden Hikmet Okuyar da; Şebingülü Ödülü kazanan Müzeyyen Keskin imzalı Gizemli Şebingülü Şiiri ile Şiire Üstün Hizmet Ödülü kazanan Leyla Yıldırım imzalı Şebinkarahisar Güzellemesi Şiirinin sık sık yorumlandığı için videoları yapılıp servis edildiği için hayranlara teşekkürlerini bildirdi..
...........
ŞEBİNKARAHİSAR GÜZELLEMESİ../ Leyla Yıldırım
*
Seyretmek ayrı bir zevk seni kale başında
Vadi’nin özündesin il Şebinkarahisar.
Yedi renk, Yediveren; hem yazın da kışın da
Şebingül gizindesin, gül Şebinkarahisar.
*
Cevizlerin dallarda salkım salkım sallanır,
Gülüne kaç kuş konsa bülbül gibi dinlenir.
Kuşburnunla, alıcın; sararınca allanır..
Sar’çiçek gözündesin, bal Şebinkarahisar..
*
Çiğit elman, kirazın; gelin gibi bürünür
Ceviz dut gül eriğin, bağda bahçe görünür
Karaağaç kavunun kesip yiyen öğünür..
Kızılcık nazındasın, dil Şebinkarahisar..
*
Taş hanlar çarşısından, üç beş top pestil alsam
Üç beş yıl geçirmeden ziyaretine gelsem
Şöhretler şehri diye, biraz ilinde gülsem..
Tünelin izindesin, bul Şebinkarahisar
*
Maden ocaklarında cevherin var bilinir
Seni unutanların bir gün aklı çelinir
Hep ters gidecek değil, belki çözüm bulunur
Sevdalar sözündesin, kal Şebinkarahisar..
*
Taşın toprağın altın şehir diye kalan var..
Kimse inkar edemez tarihini bilen var
Allah’a adanmışsın ölüm olsa gelen var
Umudun gözündesin, dol Şebinkarahisar
*
Leyla, Kütküt yazsa da; seni anlatmak çok zor
Yaşanan elem keder, kat kat olsa hayra yor
Yalan talan hesabı, yüce divanlarda sor.
İLLERİN tezindesin, bil ŞEBİNKARAHİSAR.
*
LEYLİCAN Leyla YILDIRIM
21 Mart 2015, Çankaya / ANKARA
*
NOT:
Şiirimi; Türkiye Sevdası Proje Sahibi, Şair, Yazar, Gazeteci, ŞÜSİYAD Başkanı Hikmet OKUYAR tarafından; Turizm Haftası ile 7 Gün 7 Gece Şebinkale Şiir Şenlikleri anısına; Şiir Dünyasına servis edilen, 7+7 heceli 
’’ ŞEBİNGÜL GİZİNDESİN, GÜL ŞEBİNKARAHİSAR ’’ ayağı üstüne yazdım.
ŞEBİNKARAHİSAR GÜZELLEMESİ / LEYLİCAN Deyişimi; güzel sanatlar öncüsü kültür sanat dostu canların
bilgisine, ilgisine arz ediyorum.. LEYLİCAN Leyla YILDIRIM
...................
Kitle İletişim : Müzeyyen KESKİN
Amasyaşat Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı
 
Toplam blog
: 118
: 137
Kayıt tarihi
: 29.09.12
 
 

Müzeyyen KESKİN   AMASYAŞAT Başkanı Türkiye Sevdası Kültür Sanat Danışmanı Karadeniz Sevdası Kült..