Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Libya mı? Kaddafi mi? (2)

Nato: Varşova paktına karşı kurulmuş savunma sistemi. Libya için yapılan planlarda işi ne? Libya Nato için tehlike oluşturmadı. Uzaktan yakından alakası yok. Nato ülkelerine karşı askeri faaliyetleri de yok. 

Fransa, İngiltere ve ABD yi ne rahatsız etmiş olabilir? Arkasına takılan küçük devletleri ne rahatsız etmiştir? 

Dünyanın muhtelif yerlerindeki olaylarda muhalif de olsa sivil ölümler var. Ülkelerin iç meselelerinden kaynaklanan sorunlar olabildiği gibi ayrılıkçı hareketlerden kaynaklanan insan ölümleri var. Mısır' da Tunus' ta olmuştu. Medeni (!) ülkelerin sesi hiç çıkmıyor. Çıkarmakta istemeleri mümkün değil. 

Ne zaman ses çıkarırlar, söyleyelim: Anadolu deyimiyle "kemikteki yağ bitene kadar yalanır" 

Müdahalede bulunan ülkeler Libya' ya sattıkları silahları daha üstün silahlarıyla yok ettiler. Görüntülere bakılısa askeri tesisler, hava alanları, limanlar gibi önem arzeden ne varsa yıkıldı. 

Yeniden silah satılacak, yeniden havaalanları yapılacak, ... Yapılacak, edilecek... 

Taliplileri şimdiden belli. Bölüşüm planları bile hazır. Bu söylediğimizin isbatı çok basit. Aralarında problemler çıktı. ABD uzak durmayı planlıyor. Acaba neden? 

Sarkozy kendini kurtarmayı seçerken Kaddafi kartını kullanmayı yeğledi. Atak davrandı. Olmamışları olmuş gibi ortaya koyup uçaklarını uçuruverdi. Amaç sivil ölümleri durdurmaktı. Sonuç olarak daha çok sivil öldü. Havadan, denizden bombalar gönderildi. 

Ortaya sivillerin daha çok kayıp verdiği bir tablo çıktı. Kaddafi zaten yapıyordu. Kaddafi bırakıp gitse bile ülke yapısı iç çatışmaya müsait. Muhalifler veya isyancıların ellerinde ağır silahlar var. Şöyle soralım: Mevcutta devlet denen sistem varsa isyancıların ellerinde bu silahların ne işi var, ya da nasıl elde ettiler? İki gün içinde nasıl eğitildiler? Merak etmemek çok zor. 

Karışık bilmece! 

ABD, Kaddafi' nin hedef olmadığını açıkladı. İki gerçek ortaya çıktı. 

Batı için özgürlük, demokrasi gibi kavramlar; kendilerinden olmayanları sömürmek, yoksullaştırmak, havadan sudan sebeplerle kan ve gözyaşına boğmaktır. 

Ülkesine, liderlerine, özgürlüklerine sahip çıkamayan halklar bölünmeye ve silinmeye mahkumdur. 

Emperyalist ülkeler, özellikle Ortadoğu topraklarında bir ATATÜRK yetişmesine izin vermemek için kıyameti kendilerini yoketme pahasına da olsa koparmaya hazır bekliyorlar. 

Yanılmayı çok isterim . Kaddafi Libya'nın diktatörde olsa kahramanı olabilir. Tek şart batıya itaatkar olması. 

Sivil ölümlermiş, kanmış... 

Dünya çabuk unutur. 

Libya'nın petrolü bildiğimiz "bal" gibi. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..