Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '11

 
Kategori
Dünya
 

Libya'ya sebepsiz saldırılar devam ediyor.

Libya'ya sebepsiz saldırılar devam ediyor.
 

Tunus ve Mısır’da ABD kökenli, Sarosvari ayaklanmalarla, ABD müttefiklerinin yıkıldığı bir gerçek. ABD bu müttefikliklerin yıkılmasına sesini çıkarmazken, Libya’da niye kabardı? 

Biraz daha ileri gidelim Bahreyn, Ürdün, Yemen ve hatta Kuzey Irak’ta halk hareketlerinin sürdüğü bir dönemde tüm bu gelişmelere sesini çıkarmazken, Libya’ya niye müdahale etme gereği duydular. 

Neden Libya’da Batı destekli bir kalkışma yaşandı? 

Libya’da isyan hareketleri artarak devam ederken, Batı kıs kıs gülüp, Kaddafi’nin düşeceğini bekliyordu. Bu beklenti gerçekleşmeyince, kılıçlar kınından çıkartıldı. Önce BM eliyle bir karar alındı. Sonra Fransızların önderliğinde, ABD, Almanya, İngiltere, Kanada… Hep birlikte Libya’ya bomba yağdırdılar. 

Libya’nın neden bombalandığını tam olarak bilen var mı? 

Sözde Libya’da insan haklarını savunmak, sivil insanların ölümünü engellemek için bombalanıyor! 

Libya halkını Kaddafi’nin zulmünden kurtarmak için öldürüyorlar! 

Libya’ya yönelik bu saldırı, aslında Libya halkını korumak, kollamak için yapılmış bir hareket değildir. Bu operasyon; öncelikle emperyalistler arası paylaşım mücadelesinin bir göstergesidir. 

Sene 1991 Irak diktatörü Saddam Hüseyin hiçbir neden yokken Katar’a saldırdı. Bunu fırsat bilen ABD, Irak’ı Saddam Hüseyin’in başına yıktı. Irak’ın tabi zenginlikleri, yıllarca yerle bir olan şehirlerin ve altyapının tamirine gitti. 

Yıl 19 Mart 2003 ABD Irak’a tekrar saldırdı. Irak önce yerle bir edildi. Ardından Kara harekâtı ile işgal edildi. O günden bu güne Irak ABD tarafından yönetiliyor. Başta kukla bir devlet başkanı ve göstermelik seçimlerle gelen kukla bir başbakan var. 

Bu işgalle birlikte, ABD işgal sırasında harcadığı paranın birkaç katını geri aldı. 

Sonra Afganistan’a sıra geldi. Afganistan’da ABD tarafından yaratılan canavar, Rus işgalinden sonra iktidara geldi Ancak ABD çıkarlarını gözetmediğinden, ABD oraya da müdahale etme gereği duydu. Bu operasyonu tek başına yaparsa, hem masraf çok olacak, hem de çatlak sesler çoğalacaktı. Bu nedenle operasyona Nato’yu da dâhil etti ve dünya uyuşturucu trafiğini ele geçirdi. 

Şimdi de Libya’ya sıra geldi. Libya’ya havadan yapılan operasyonlar, Kaddafi’yi pes ettirmeye yeter mi? BM kararında kara operasyonu olmadığından hava operasyonları, Libya’nın altyapısına zarar verip, sivillerin ölmesinden başka işe yarar mı? Şu haliyle olanın Libya halkına olacağı görülüyor. Kaddafi’ye her hangi bir zarar gelir mi? Bu gidişe Kaddafi’nin arkasındaki halk desteğinin giderek artacağı malum. 

Gelelim bu kabadayı tavırlı ülkelere: Başta ABD olmak üzere, AB ülkelerini sorgulayacak bir güç var mı? 

Irak’ın işgalini hatırlıyor musunuz? 

Orada Ölen 1.5 milyon insanın neden öldüğünü bilen var mı? 

Irak’ın işgal nedeni, Saddam’ın nükleer silah üretimi değimliydi? 

Nükleer silah üretimi için Saddam ne demişti? 

Biz nükleer silah üretmiyoruz! 

ABD ne demişti. Yok yok sen nükleer silah üretiyorsun!.. 

Sonuç nükleer silah bulunamadı ve 1.5 milyon Iraklı öldü! 

Irak’ın işgali ile ilgili gerçekler hiçbir zaman dile getirilmedi. 

Yani Irak’ın suçu söylenmedi! 

Şimdi aynı senaryo Libya’da uygulanıyor! 

Libya halkını Kaddafi’den kurtarmak için üzerlerine bomba yağdırıyorlar! 

Libya’nın suçu ne? 

Libya’ya düzenlenen operasyonu neye dayandırıyorlar? 

Libya’ya senin suçu büyük, halkını öldürüyorsun diyorlar. Ve ekliyorlar; sen halkını öldüremezsin, senin halkını ancak biz öldürebiliriz! 

Senin daha büyük suçun var ama onu şimdi söyleyemeyiz! Zamanı gelip, senin petrol yataklarını sömürdüğümüzde, gerçek suçunu söyleriz! 

Bu senaryoyu hatırlıyor musunuz? 

Nedim Şener, Ahmet Şık ve daha 5 gazetecinin tutuklanmalarında, soruşturmayı yürüten savcının sanıklara söylediği “sizin suçunuz gizli ve büyük, onu şimdi size söyleyemem” diyerek, zanlıları içeri atmasına benziyor. 

Ne ABD, ne de Batı, Libya’ya ve daha önce işgal ettikleri Irak ve Afganistan’a suçlarını bir türlü söylemiyorlar. Ancak bu ülkelerin suçları büyük! En büyük suçları çok zengin petrol yatakları ve dünyanın en büyük uyuşturucu üretim merkezi olmaları… (Afganistan dünyanın en büyük uyuşturucu maddesi üreten ülkesidir.) 

Demokrasi, insan hakları, hukuk gibi söylemlerin kimler için geçerli olduğunu hep birlikte, ibretle izliyoruz. 

 

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..