Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

Lider Türkiye'nin farkında mısınız?

Lider Türkiye'nin farkında mısınız?
 

Son aylarda Türkiye'nin güçlü ülke, imajını fark ediyor musunuz? Bir çok ülkeyle vizelerin kaldırılması, Türk Ekonomisinin istikrarlı gidişatı, Türkiye'nin komşu ülkelere ve dünyanın çeşitli ülkelerine gösterdiği ağabeyliğin etkisini, biraz gazete okuyan, televizyon izleyen herkes bilir. 

10 sene öncesinde televizyonu veya gazeteyi açtığımızda, ülkemle ilgili sadece olumsuz haberler duyar, okurdum. O kadar ki haber izlemek, haber okumak istemezdim. Eminim benim gibi düşünen bir çok insan vardı... 

Fakat şimdi bakıyorum ki, Türkiye bir başka. Kendine güveni geldi. Dünyada bir çok ülke krizle kıvranırken can çekişirken , her gün başka bir ülkede iç savaş çıkıp, ülkeler bölünürken, Türkiye dimdik ayakta ve her geçen gün de gücü ve istikrarı artmakta. Bunu hikmetle bakan her göz görür. 

Bunun bir tek sebebi var; Türkiye'nin şahsı manevisinin ve Türk Halkı'nın üstün ahlakı, Kuran ahlakını ve Müslümanlığı en güzel bir biçimde yaşamasıdır. Bugün, değişen dünya dengeleri içerisinde Türkiye, tüm Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya'da kalıcı barışı sağlamada önderlik edebilecek bir tarihi birikime sahiptir.Anadolu'yu fetheden, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar dünyanın en karışık ve en hassas bölgesini asırlar boyunca hakimiyeti altında tutan güç, Türk Milleti'nin özünde var olan ve Türklerin İslam'ı kabul etmesiyle birlikte asıl kimliğini bulan ahlak anlayışıdır. 

Kuran'da emredilen bu ahlakın başlıca özellikleri, dürüstlük ve mertlik, zulümden ve haksızlıktan uzak durmak, adaleti her zaman ayakta tutmak, hoşgörüden ve uzlaşmadan yana olmaktır. Bu özellikler nedeniyledir ki kendilerine tabi olan halklar da her zaman Müslüman Türklerin yönetiminden razı olmuş, hatta çoğu zaman kendi istekleriyle onların yönetimleri altına girmişlerdir. En kamil anlamda Osmanlı İmparatorluğu'nda tezahür eden bu adaletli yönetim sayesinde tüm Balkanlar'ı, Kafkasya'yı ve Ortadoğu'yu kapsayan coğrafyada, üç dine ve muhtelif mezheplere mensup, dilleri, kültürleri, ırkları birbirlerinden tamamen farklı milyonlarca insan asırlar boyunca hiçbir zulme maruz kalmadan huzur içinde yaşamışlardır. Türk milleti Allah'a güvenerek, bu günlere gelmiştir. 

Önümüzdeki 10 yıla dikkat edin. Allah'ın izniyle, önümüzdeki 10 yıl içinde bugünümüzden itibaren her geçen günümüz, bir öncekinden daha bereketli olacaktır. Türk milleti Allah'a güvenerek, bu günlere gelmiştir. Sadece Türkleri değil, tüm halkları, tüm ülke halklarının ağabeyliğini yapacak, kardeşliğin, dostluğun, refahın, bolluğun, bereketin ve İslam Ahlakı'nın yaşandığı bir ülke olacaktır, Allah'ın izniyle. 

 

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..