Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '11

 
Kategori
Futbol
 

Ligde Play Off ne getirir ?

Derbi olarak nitelenen büyük takımların maçlarının sayısını arttırmak, Ligin yayın değerinin de arttırılması demektir. Bu da, Ligi play off statüsünde oynatmak ile mümkün olacaktır. Play off statüsünde oynanacak ligde, şu anda 6 olan büyük takımların maçlarının sayısı 20'nin üzerine çıkarılabilir. Bu aynı zamanda şampiyonluk yarışının diğer takımlarla oynanan maçlarda değil, kendi aralarında oynadıkları maçlarda geçmesini sağlayacaktır. Bu anlamda da şike ve teşvik primi de ortadan kalkacaktır . 

Play off için, Türkiye Liginde uygulanacak ilgi çekici statülerden birisi şöyle olabilir. 

Lige 3 er takımlı 6 grup ile başlanabilir. Açılış liginde, maçlar 2, 3 veya 4 devreli olabilir. Gruplarında birinci olan 6 takım, üst lige, diğerleri alt lige giderler. Üst ligde ki 6 takım 3 ya da 4 devreli lig usulü karşılaşırlar. 

Alt ligde ise oniki takım 2 devreli lig usulü karşılaşırlar. 

Üst ligin, birinci ve ikinci sırasında yer alan takımlar, play off finallerine kalır. Üçüncü ve dördüncü takım ise, alt ligden gelecek iki takım ile play off oynar. Ve sona kalan dört takım şampiyonluk için play off finallerini oynarlar. 

Alt ligden 2 takımın şampiyonluk için play off oynaması şampiyonluğa aday takım sayısını arttırır. 

Play off maçları, 3 ya da 5 maç şeklinde olabilir. Hatta 7 maç da düşünülebilir. 

Arada özellikle play off elemeleri sırasında boşluklar olabilir. Bu aralarda da Türkiye Kupası maçları programa alınabilir. 

Ayrıca İngiltere'de olduğu gibi, farklı isimli bir kupa turnuvası daha düzenlenebilir. Bu kupanın katılımcı takımları bütün Türkiye Ligleri takımlarına açık olur. Alt ve üst liglerdeki takımların maç sayıları dikkate alınarak bir statü hazırlanır, ve bu kupa şampiyonunun ödülü de UEFA kupası na katılmak olabilir. 

Ligimizde kuvvetli takımlarının biribirleri ile oynadıkları maçların sayılarını arttırmak, Türk Futbolunu ileri götürecektir. 

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..