Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '12

 
Kategori
Yurtdışından Bildiriyorum
 

Londra metro haritası kılavuzu (London tube map)

Londra metro haritası kılavuzu (London tube map)
 

Lonrda Metro Yolu


Olimpiyatlarla beraber Londra her zamanki gibi  turist akımına uğrayacak. Turistler ilk günler  ulaşımı yadırgıyor. Her yolcuğunda defalarca soru soruyor. Alıştıkları zaman da 'London Tube Map' tişörtleri, anahtarlıkları ve bardaklarıyla ülkelerine dönüyorlar. Bunlar  İstanbul' a çok uzak terimler. Birgün turistlerin İBB tişörtleri, metrobüs anahtarlıkları veya doğan/şahin taksi minyatürleriyle görmek en büyük hayalim.

Londra metrobusu kullanımı çok kolay. Haritayı incelediğinizde bazı ana duraklardan 2 veya 3 hat geçtiğini göreceksiniz. Zeka oyunu gibi düşünebilirsiniz. En yakın nereden aktarım yaparsam nereye ulaşabilirim?

Yolculuğa çıkmadan önce tek yapmanız gereken aşağıdaki linkten 12 adet (renkleriyle ayrılmıştır)

ana hattın durumunu kontrol etmektir.

http://tfl.gov.uk/

Örnek tabloda Waterloo&City hattında bir sorun gözüküyor. Detayla için tıklamanız yeterli. Açılış/Kapanış saatleri ve alternatif yollar bulunmaktadır.

 

Waterloo & City

Planned closure

Bakerloo

Good service

Central

Good service

Circle

Good service

District

Good service

DLR

Good service

H'smith & City

Good service

Jubilee

Good service

Metropolitan

Good service

Northern

Good service

Overground

Good service

Piccadilly

Good service

Victoria

Good service

Eğer birden çok kez metro ve otobüs kullanacaksınız yapmanız gereken daytravel card veya oyster card almaktır. Eğer gün içerinsinde sürekli indi/bindi yapacaksanız, ordan oraya gideceksiniz mutlaka daytravel card almalısınız. Fiyatlar linkte mevcut. Gün içerisinde, istediğiniz noktadan, otobüse ve metroya istediğiniz kadar binebiliriz. İkinci alternatif istanbul kart mantığındaki oyster card. İndirimli fiyatlar ile yolculuk yapabilirsiniz. İki kartı da herhangibir duraktan  satın alabilirsiniz.

Geziden sonra metro sistemine hayran olacaksınız. Şehirinin içine karışmadan aktarım yapabiliyorsonuz. Günlük hayat için mükemmel olsa da turistler için bir dezavantajı var. London Eye yakınlarından metroya biniyorsunuz Emirates stadı yakınlarında(bazı bölgelerde overgrounda var,tramway gibi hizmet verebiliyor) tekrar yer üstüne çıkıyorsunuz. Aradakiler yerleri görememek büyük bir kayıp!

Not: Hediyelik eşyalar resimleri için :http://emirergin.blogspot.com/2012/07/londra-metrosu-kullanma-klavuzu.html

 
Toplam blog
: 56
: 1239
Kayıt tarihi
: 14.11.11
 
 

30 ülke ve yüzlerce şehir gezisi için tatiliyet İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Tarih bölümü, ..