Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '12

 
Kategori
Siyaset
 

Lütfen! “Beyzbol sopası ve yakın ilişki” arasındaki bağı açıklayın

Lütfen! “Beyzbol sopası ve yakın ilişki” arasındaki bağı açıklayın
 

Obama yakın ilişkiye vurgu yaparken


Bizim başbakan ne zaman Abd başkanı ile telefonda konuşsa gazetelere manşet olur. Bilmem şu kadar dakika falanca konu ile ilgili görüş alışverişinde bulundular diye sündüre sündüre uzatılır haber. Abd başkanı ile yapılan bir görüşmenin önemsiz olması mümkün olabilir mi? Dünya’yı yönetme gayreti içinde olan bir gücün lideri ile yapılan görüşme elbette Başbakanın partisinin taraftarlarını memnun edecek şekilde verilecektir. Vurgulayarak söylenir, “29 dakika görüştüler”.Bu da bir nevi propaganda malzemesi olarak kullanılır.

Ancak iki liderin geçen gün Suriye ile ilgili yaptıkları söylenen konuşmaya dair yayınlanan bir fotoğrafla dumura uğradım. Bir defa iki liderin ellerine telefonları alıp konuşmaları mümkün değil, bizim başbakan İngilizce bilmiyor. Yani iki taraf için de tercüman bulunması zorunluluğu var. Bu durumda Obama’nın bizim başbakanla konuşurken çekildiği söylenen pozu tamamen mizansendir. (Düzenlenmiş bir sahne). Obama’nın fotoğrafında, elinde bir beyzbol sopası tuttuğu görülüyor. Bu fotoğrafın  mizansen olduğu kabul edilirse, kesinlikle bir mesaj içerdiği de kabul edilmelidir. Bu durumda Obama ne mesaj vermek istedi? Ahalimiz iki gündür bu sorunun cevabını bulmaya çalışıyor.

Ancak bugün Beyaz Saraydan yapılan açıklama “Ne mesajı verilmek isteniyor?” sorusunun üzerine tüy kondurdu. Yapılan açıklamada: "Fotoğrafı Obama'nın Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak için yayımladık” deniyor.

Amerikalıların garip bir mizah anlayışları var ve ben bunu idrak etmek zorlanıyorum. “Beyzbol sopası ve yakın ilişki” arasındaki bağlantı nasıl kurulabilir lütfen açıklansın.

Lütfen rica ediyorum, Türk halkının iç dünyasını dumura uğratmayın, lafı dolandırmayın.

 

 

 
Toplam blog
: 58
: 536
Kayıt tarihi
: 14.09.11
 
 

"Uzun ince bir yoldayım" diye tarif etmiş hayatını Ozan Aşık Veysel. Yazdığı bu sözlerinde beni e..