Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
Futbol
 

Lütfen biraz saygı…

Lütfen biraz saygı…
 

Lütfen biraz saygı…

Fenerbahçe Trabzonspor’u Kadıköy’de 1-0 yendi. Ne var bunda? Son derece normal bir sonuç değil mi? Aynı gün Beşiktaş Samsun deplasmanından bir puanla dönerken gerek yazarlarda gerekse taraftarda önemli bir reaksiyon yoktu. Pek ala yenilebilirdi de. Sonuçta deplasmanda bir maç kaybı olurdu.

Ama rakip Fenerbahçe ise durum çok farklı. Yöneticiler futbolcularını iyi yöneteceklerine hepsi birer ağlama makinasına dönmüş. Beylerin hepsi fikrisabit halinde. Asla Fenerbahçe kazanmamalı. Peki, yenin o zaman. Yok, o kadar gücümüz yok dolayısı ile federasyon, yazarlar, hakemler hep bizden yana olmalı. Sahada Feneri yenebilirsek mesele yok. Biz güzel oynadık, en büyük biziz, hakemler şahane, federasyon müthiş, hatta UEFA bile görevini tam yapıyor. Yok, yenilmişsek herkes suçlu, çünkü bir şekilde Fenerbahçe’yi yenmemize yardımcı olamadılar.

Spor yazarlarına bakıyorum. Birkaç kişi haricinde herkesin ortak konusu kırmızı kart. Futbolun ruhundan haberi olmayan hakem eskilerini spor yorumcusu diye medyaya doldurunca, hele bir de Fener düşmanlığı eklenince ortaya bu manzaranın çıkması doğaldır. Bu zavallıların iddiaları hemen hep aynı. Aykut haksız atıldı, o yüzden Trabzon kaybetti. Sanırsınız o dakikaya kadar Trabzon galip durumda veya üstün futbolu ile eziyor. Aslında hakemlerin de sahadaki oyuncular gibi oyunun bir parçası olduğunu onların da hata yapabileceğini, yaptığı en ağır bir hatanın bile kale önünde bir oyuncunun golü kaçırması kadar değer taşıyacağını bilirler. Bilirler de, öyle davransalar Fenerbahçe’yi  suçlayacak başka bir nedenleri kalmayacak ve o köşeleri kaybedecekler.

Temmuzdan beri şike çığlıkları atılıyor. UEFA, Tff tüm takımlar sizi batırmaya çalışıyor. Başkanınız tutuklanmış, şike iddialarında somut bir şey yok. Ama tüm medya el birliği ile sizi yok etmeye çalışıyor. Gözü dönmüş kalbi kara fanatikler arenada yerlerini almış “öldür” çığlıkları atıyor. Takımdan çok önemli oyuncular kaçmış, iddialar yüzünden yerleri doldurulamamış. Bu durumda sıradan bir takım olsa çoktan moral ve maddi olarak iflas etmiş dağılmıştı. Bu kadar suçladığınız, itham ettiğiniz, iftira attığınız, Sporla ilişkisi olsun olmasın her kesimi arkanıza almanıza rağmen bu takım zirve ortağı. Böyle durumdaki Fenerbahçe’yi bırakın haksız yere elinden alınan şampiyonlar ligi biletine balıklama dalan Trabzonspor’u dün hiçbir takım yenemezdi. Artık bunu anlayınız. Kendinize gelin ve saygı duyun. Ata sözüdür. Bükemediğin bileği öpeceksin….

İzmir 2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..