Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

M'Gladbach - Fenerbahçe (4 Ekim 2012)..

M'Gladbach - Fenerbahçe (4 Ekim 2012)..
 

M'Gladbach - Fenerbahçe


Fenerbahçe uzun zamandır kendinden bekleneni ilk kez ortaya koydu: mücadele ve takım oyunu.

Taktik diziliş..

Fenerbahçe ilk yarı 4-3-3 dizilişiyle sahadaydı. Takımın taktik anlayışı ise rakibe önde baskı kurmak ve ileri kanat oyuncularının daha merkeze yakın oynatarak sol ve sağ bek oynayan Gökhan ve Hasan Ali'ye boş koridorlar yaratmaktı.

M'Gladbach
Fenerbahçe

 

İkinci yarının başlaması ile birlikte Fenerbahçe diziliş olarak 4-2-3-1'e döndü. Bunun nedeni daha hücuma dönük bir görüntü sergilemektense, hem Cristian ile önde baskı kurmak, hem de Merieles ve Mehmet'i daha defansif bir rolle savunmanın önüne çekmekti. Bu diziliş ve taktiksel anlayış, 60. dakikadan sonra, rakip alandaki boşlukları bulana kadar Fenerbahçe'nin geri yaslanmasına neden oldu.

Kollektif futbol ve kademe anlayışı..

Sahada belirgin olarak göze çarpan, futbolcular arasındaki yardımlaşmanın iyileşmesiydi. Futbolcular birbirine yaklaşarak veya top arkadaşlarındayken boş alanlara kaçarak kollektivitenin güzel örneklerini verdiler. Ayrıca kademe anlayışının da iyileşmesi sahaya olumlu yansıyordu. Pozisyon değiştirmenin yanı sıra, iyi kademe uygulanınca rakip buna ayak uyduramadı. Özellikle Sow ve Kuyt bol bol pozisyon değiştirdiler. Kuyt sağ açık oynadığı anlarda, topa sahip olan rakip oyuncuyu sahanın merkezine doğru kovalarken, Cristian başarıyla kademeye girerek sağ kanadı kapadı.
İstatistikler..

Maçta ev sahibi ekip 10 şut şansı yakalarken, Fenerbahçe 13 şut şansı yakaladı. M'Gladbach 4 kere kaleyi bulurken Fenerbahçe'nin isabetli şut sayısı 8. İki takım da yaklaşık olarak aynı pas yüzdesi ile oynadılar; M'Gladbach %81, Fenerbahçe %82 başarılıydı. Topla oynamada da iki takım neredeyse eşitti. İki takımın neredeyse eşit diğer iki istatiği ise yapılan orta sayısı ve kullanılan korner sayısıydı. M'Gladbach 11 orta yaparken, 3 korner atışı buldu. Fenerbahçe ise 10 ortanın yanında 4 korner atışı kullandı.

Maçın bir bölümünde göze çarpan, Kuyt'un üçüncü bölgede yaptığı top kayıplarıydı. Kuyt maç boyunca %80 pas başarısıyla oynasa da, üçüncü bölgede bu oran %55'ti. Bu bölgede oynayan Caner'in %78 başarısını dikkate alarak Kuyt'un bu yüzdesini arttırması gerekiyor.

Sonuç..

Sonuçta Fenerbahçe Alman takımlarının oynadığı 10. maçta ilk galibiyetini aldı ve taraftarlarına umut verdi. Bu belki de Caner için en güzel doğum günü hediyesiydi.

 
Toplam blog
: 15
: 1127
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Hayatı anlamlı yaşamaya çalışan, herşeyin "en"inden kaçınan, değerleri olan bir insan olduğumu dü..