Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray - Braga (2 Ekim 2012)..

Galatasaray - Braga (2 Ekim 2012)..
 

Galatasaray - Braga


Taktiksel yaklaşım..
Önceki yazılarımda da değindiğim üzere, taktiksel diziliş, taktik anlayışı ile birleştiğinde ortaya sonsuz sayıda alternatif oyun planı çıkar. Dün akşam oynanan Şampiyonlar Ligi maçı da buna verilebilecek güzel örneklerden birisi. İki takım da sahaya çok benzer dizilişlerle çıktılar.

Galatasaray
Braga
 

Braga'nın dizilişindeki tek fark, ikinci forvet oyuncusunun biraz daha geride pozisyonlanması ve daha çok destek pozisyonunda olması. Ancak diziliş yanıltıcı da olabilir; taktik anlayış bu sebeple önemlidir. Örnek verecek olursak, Braga takımının 17 numaralı futbolcusu Eder'in yerinde oynayan futbolcu, boş alana sprintler atan, driplingi iyi olan bir fırsatçı golcü de olabilir, topu arkasındaki 30 numaralı futbolcuya indirmeye ve gol atmaktansa fırsatlar yaratmaya çalışan, hava toplarına hakim, ayağında top tutabilen bir forvet oyuncusu da.


Galatasaray
Braga














Maç içerisinde iki takımın da ağırlıklı olarak oynadığı alanın orta sahanın önü olduğunu görüyoruz. İki takım da ataklarını ağırlıklı olarak kanatlardansa sahanın ortasından gerçekleştirmeyi tercih etmiş. Galatasaray'ın biraz daha kanatlardan oynamayı deneyerek oyunu açmaya çalıştığını ancak Braga'nın net hedefinin ortadan kontra atak yapmak olduğunu da bu tablolardan okuyabiliyoruz. Braga'nın böyle oynamasındaki Galatasaray etkisini de göz ardı edemeyiz. Galatasaray ortadan yüklendikçe Braga'nın da bu boşluktan istifade etmeye çalışması son derece doğal. İki takım da neredeyse aynı taktik dizilişle oynamasına rağmen, kendi sahasında oynamasından da cesaret alan Galatasaray daha atak bir futbol oynamaya çalıştı ve %61 gibi yüksek bir oranla topa daha çok hakim olan taraftı. Bunun karşılığını kaleye çektiği şutların yüzdesinde alamadı. Galatasaray'ın kullandığı 13 şutun sadece 3'ü (%23) kaleyi buldu ve biri direkten döndü. Braga ise 9 şut şansı yakaladı ve 6'sı kaleyi buldu (%67) ve bunlardan ikisi gol olarak sonuçlandı.
Koşu mesafeleri ve Alan..
İki takım da kalecileri hariç, neredeyse aynı mesafeyi koşmuşlar. Galatasaray 103,5 km. koşarken, Braga 106,2 km. koşmuş. Burada en dikkat çekici olan, 30 numaralı ve 33 yaşındaki Braga kaptanı Alan'ın, 11.112 metre ile maçta en çok koşan 3. futbolcu olması ve 90+4'te yaptığı koşu ile takımının ikinci golünü kaydetmesi. Maçta en çok mesafe kateden ilk 5 futbolcuyu aşağıda bulabilirsiniz.


 
Toplam blog
: 15
: 1127
Kayıt tarihi
: 02.11.08
 
 

Hayatı anlamlı yaşamaya çalışan, herşeyin "en"inden kaçınan, değerleri olan bir insan olduğumu dü..