Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '07

 
Kategori
Sosyoloji
 

Madalyalılaştırdıklarımızdan mısınız?

Suudi Arabistan Krali Abdullah Bin Abdulaziz bir yılda ikinci kez geldiği Türkiye`de Cumhurbaskanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdogan`a Ulkeyi islami rejim modeline göre başarı ile yönettikleri için birer madalya verdi.. Türkiye cumhurbaşkani Abdullah Gül`de Suudi Arabistan kralına devlet şeref madalyası verdi. Karsılıklp olarak madalyalaşmış oldular.

Birkac gun once gazetelerde bu yil icin hacca gitmek uzere, 12 bin kisiye reserve yapildigi, fakat Suudi Arabistan`in Turkiye`ye ayirdigi kontenjanin 6 bin kisi oldugu idi. Gerekli girisimler yapildigi halde netice alinamamis, Suudi yetkililer konunun Suudi Arabistan kralina danisilacagini soyluyordu. Kral Turkiye`ye bu konuyu aydinlattigini mujdelemek icin gelmis olmali.

Ne guzel is degilmi kral olmak, ulkenin sahibisin, butun halk senin icin calisiyor. Gittigin yere 9 ucakla gidiyorsun, sutunu ictigin inegini, yumurtasini yedigin tavugunu, balini yedigin arilarini yaninda goturuyorsun. Gittigin yerde kalabalik grubun yuzunden cevredeki insanlara verdigi rahatsizlik, islerin aksamasi, nasil mutlu ediyordur krali. Kimbilir gunde kac kisi cinlatiyordur kralin kulagini. Herkes krali mutlu etmek icin ugrasiyor, ama kral bir turlu mutlu olamiyor.

Krallikla yonetilen ulkelerde demokrasiden, insan haklarindan, ozgurlukten bahsedilebilinir mi? Insanlarin ozgur hareket etmelerini kisitlayan insan ve sistemlerden nefret ederim.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...