Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '21

 
Kategori
Komşuluk
 

MAHALLE DEMOKRASİSİ

ÖNSÖZ

"...seçimler ve halkoylaması serbest, eşit, gizli, tek dereceli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılır..."       T.C. ANAYASASI, Madde 67

DEMOKRASİNİN  TEMELİ

Ülke genelinde Demokrasinin temeli, mahalli -yerel- demokrasidir. Demokrasi birlikte karar vermek ve karara uymaktır. Demokrasi bireyde başlar. Birey bağımsız aklıyla karar verebiliyor ve kararına uyabiliyor, vicdanı ile kararını denetleyebiliyorsa; özgürdür, adildir, halktan yana demokrattır, birey'dir. Demokrat aileler, demokrat bireylerden oluşur.

Demokrat aileler topluluğu; milletle taban -temel- demokrasisidir. Temel sağlam olmazsa; binayı -ülke demokrasisini- sırtlayamaz.  Ölesiye sendika, dernek vb başkanlardan vazgeçilemez. Her başkan iki dönem başkanlık yaparsa, alt kadroların önü açılır. Eski başkan çöpe atılmaz, danışman olarak bilgisinden, deneyimlerinden yararlanılır.

NASIL UYGULANMALI?

İlçelerin yerel karar vericileri uzlaşamıyor, benim oyum çok, benim dediğim olur inadına kapılacaklarına; bu kararı halkoylamasına sunarlar. Her mahalle muhtarlığına sandık konur. Malleliler yargı yönetim ve denetimi altında oy kullanırlar. Karar halkoylamasıyla belirlenir. 

Eğer sorun il boyutunda ise, ilin bütün ilçelerinde aynı yöntemle haloylaması yapılır.

Ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 121
: 31
Kayıt tarihi
: 26.10.20
 
 

01 Şubat 1933 Tirebolu -Giresun- doğumluyum. İstanbul Üniversitesinde Halkla İlişkiler dalında li..