Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Makaron

Makaron
 

Makaron tarifi


MALZEMELER:  250 gr toz badem, 370 gr pudra şekeri, 30 gr kakao tozu, 80 gr toz şeker, 200 gr yumurta beyazı

BADEMİN HAZIRLANIŞI: Kabuksuz badem bulamazsanız, kabuklu tuzsuz bademi tencerede su içinde 10 dakika sıcak suda kaynatmadan bekletin. Kabukları bademden kolay sökülür hale gelince süzgece alıp kabuklarını soyunuz. Mutfak robotunda parçalayınız. Un haline getirmemeye dikkat ediniz. (yağlanma yapar) Teflon tavaya alıp nemi gidene kadar biraz kavurunuz.

MAKARONLARIN HAZIRLANMASI: 250 gr badem ve 370 gr pudra şekeri ve kakao tozunu bir kaba alıp harmanlayınız. Mutfak robotuna alıp badem toz haline gelene kadar robotta karıştırmaya devam ediniz. Süzgeçten geçirip kalan bademleri tekrar robottan geçiriniz. Karışım hazır olduğunda kenara alıp ayrı derin bir kapta yumurta beyazlarına bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpmaya başlayınız. 80 gr toz şekeri de azar azar yedirmeye başlayınız. Yaklaşık 10 - 15 dakika kadar çırpmaya devam ediniz. Katı bir kıvam alması gerekiyor. İçine hazırladığınız toz karışımı (kakao, pudra şekeri ve badem ) katıp yumurta beyazını ezmeden spatula yardımıyla aynı yöne aşağıdan alıp yukarıya doğru katlayarak fazla ezmeden yavaş yavaş karıştırınız.(yumurta akı eğer karıştırırken yeterli özeni göstermezseniz sönüp sulanabilir.) Krema torbasına 8 numara duy takıp karışımı içine boşaltınız. Tepsiye yağlı kağıt serip 3 cm genişliğinde ve  aralık bırakarak karışımı sıkınız. (Krema torbanız yoksa başka bir torbanın köşesini 1 cm  kesip içine karışımı döküp  tepsiye 3 cm genişliğinde olacak şekilde aralıklı sıkabilirsiniz.) Eşit sıkmaya özen gösteriniz. Tepsinizin altına biraz yayılıp hava kabarcıklarının çıkması için hafifçe birkaç kez vurunuz. Üstünde uç yaptıysa elinizi suya batırıp uçları düzeltebilirsiniz. Makaronları fırına sürmeden 45 dakikayla bir saat  arası üstleri parmağınızı değdirdiğinizde yapışmayacak kıvama gelene kadar dinlendiriniz. Makaronların üstü kuruduğunda ilk tepsiyi fırına koyabilirsiniz. Yaklaşık 10 – 12 dakika arası 175 derecede pişiriniz. Herkesin fırını aynı ayarda pişirmediği ve süre kısa olduğu için saatten çok fırını gözle takip etmenizi öneririm. Makaronlar eteklendiğinde 2-3 dakika bekleyiniz ve fırının kapağını açıp bir makaronun üzerine parmağınızı bastırınız. Eğer eteği çökme yapıyorsa pişirmeye devam ediniz.

Daha önceden tarifini verdiğim pastacı kremasını hazırlayıp aralarına sürüp karşılıklı kapatabilirsiniz.( Makaronlar piştikten sonra birbirine eşit olan makaronları seçmeniz önemli.) Kolay olsun derseniz ara kreması için krem şanti de hazırlayabirsiniz. 

 

 
Toplam blog
: 10
: 5030
Kayıt tarihi
: 01.12.10
 
 

İlgi alanlarım: Çikolata ve çikolata ile ilgili olan herşey.. İstanbul'da gıda sektöründe ( çikolata..