Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '14

 
Kategori
Güncel
 

Manisa Soma'daki kömür madenindeki kazada ölenlerin sayısı 200'ü geçti...

Manisa Soma'daki kömür madenindeki kazada ölenlerin sayısı 200'ü geçti...
 

Ülkemizin geldiği durumu, Manisa Soma’daki kömür ocağında çıkan yangın çok güzel anlatıyor.

Ülkemiz nasıl üçüncü dünya ülkesi haline getirildiği açıkça görülüyor. Devlet önce kendisine ait madenleri özelleştirme adına yandaşlara, paydaşlara kiralıyor veya satıyor, sonra denetim görevini yapmıyor.

Sonuç mu?

İşte Soma..!

Gelişmiş ülkelerde son 50 yılda, madenlerde ölümlü bir kaza olmamış. (Almanya, Fransa, İngiltere gibi…)Yani gerekli önlemler ve denetimler zamanında yapılarak, eksiklikler giderilmiş, insan sağlığına nasıl önem verildiği gösterilerek, ölümlü kazaların önüne geçilmiş.

Gelelim yüreklerimizi dağlayan Soma maden kazasına:

 Manisa Soma’da kömür ocağında çıkan yangında mahsur kalan işçilere ulaşmak için zamana karşı yarış başlatıldı. Ancak saatler ilerledikçe ölüm haberleri geldi… Ve gelmeye devam ediyor.

Türkiye’yi yasa boğan kara haberi madende inceleme yaptıktan sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız açıkladı.  Faciadan 11 saat sonra, sabaha karşı saat 05.00’da açıklama yapan Taner Yıldız, 201 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi.

İçeride ne kadar madenci olduğu ise tam olarak bilinmiyor. Kaza anında madende 787 işçinin olduğu açıklandı, ancak bilgi kirliliği nedeniyle bu rakamın inandırıcılığı yok.

İktidarın elinden de fazla bir şey gelmiyor. Daha geçenlerde CHP Manisa milletvekili Özgür Özel’in bu madenler için meclis araştırma önergesini el kaldırmak suretiyle reddeden iktidar kanadı, iktidarları boyunca en iyi yaptıkları işi yaparak, kazada ölenlerin ve yaralananların sayısı açıklayıp, ardına “güzel öldüler” gibi kendilerine yakışanı yapmalarına alıştık…

Biz gelelim iktidarın en iyi yaptığı açıklamaların saatlerine ve kazada ölenlerin sayısına:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız saat 03.20'de Soma'da yaşanan facia hakkında basının karşısına geçti. 

SAAT: 03:20 - 166 ÖLÜ

Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptığı açıklamada, "166 işçi hayatını kaybetti, 1'i ağır 80 yaralı var. Endişelerim devam ediyor" dedi.

Saat 04:55'te açıklama yapan Bakan Yıldız, 'Ölü sayının artmasından endişe ediyoruz' açıklamasını yineledi.

Yıldız, 'Daha kritik bir döneme giriyoruz. Kurtarma çalışmasına katılanların sayısı 430. İhmal varsa kayıtsız kalmayız.' dedi. 

SAAT: 05:00- ÖLÜ SAYISI 201

Taner Yıldız son yaptığı açıklamada 201 işçinin hayatını kaybettiğini, 80 yaralının olduğunu belirtti. 

Bu arada haberleri baştan sona izleyen birisi olarak, kurtarılan bir kişi olsa bile sevinç nidaları atmaya devam ediyoruz.

Kömür acoğında meydana gelen elektrik trafosunun patlamasını nasıl açıklayacaklarını da merak ediyorum. Acaba elektrik trafosuna yine kedi mi girdi..!?

Madende devam eden yangının biran önce söndürülüp, kurtarma çalışmalarına hızla devam edilerek, içeride mahsur kalan insanların sağ salim kurtarılmasını bekliyoruz.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..