Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Masal..

Masal..
 

Nedir diye sorduğumda kendime? Yaşamın her bölümünde yer almış, değişik bir edebiyat türü.

Anskl. de daha etraflı anlatılıyor.

Çocukluğumuzda dinlediğimiz, ergenlik çağında çocuklarımıza aktardığımız, yaşlılıkta ise hayal dünyamızın bir parçası masal.

Kahramanların bol olduğu, kulaktan kulağa yayılan, hayal gücümüzü zorlayan, hikayeler. Hikaye de demek istemiyorum onlarda romanların kısa yazımı oluyor. Masal ise bambaşka, sınır tanımamış, her dilde her ırkta özünü korumuş bir tür. Karşımıza özenle çıkmış çoğu anlarda arzu duyduğumuz dünyanın parçası.

Bizleri hayvanlar alemine sürüklemiş, onlarla konuşturmuş, şekilden şekile sokarak bütünleştirmiş. Masal çocukların dünyasında yer alsa bile. Bizlerin yaşamı sürecince, yanımızda olmuştur.

Düsünüyorumda hayatımıza yerleşen en köklü edebiyat türü. Çocukluğumuz da ne masallar duymuşuzdur, uykuya dalmadan önce, gençlik, olgunluk dönemi de masalı hep el altında tutmadık mı?

Sınıflandırmaya kalksak 3- 4 bölüme sığdırırız. Tabii doğru olmadığını bildiğimiz halde. Günlük yaşamda politikacıların yanın da görmüyormuyuz. Kandırmaç yapmak istediğimiz de masalın nimetlerinden faydalanma yönüne gitmiyormuyuz. Bazen kendimize bile kullanmıyormuyuz .

Ne dersiniz gerisini sizlere bıraksam. İyisiyle, kötüsüyle, o evrenin edebiyatını.

Saygılarla.

 
Toplam blog
: 271
: 1289
Kayıt tarihi
: 20.02.07
 
 

Bütün canlıları seven, kendi penceresinden yaşamı anlamaya çalışan, onlardan bir şeyler öğrenmek ist..