Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
Sinema
 

Masumiyet...

Masumiyet...
 

Hayatta bizi neyin ne zaman beklediğini bilmeden yaşamaktayız. Öyle anlar olur ki hiç düşünmediğimiz bir yolda buluveririz kendimizi. Ve o yolda hiç tanımadığımız insanlarla yol almak zorunda kalabiliriz. Sonrası, sonu belli olmayan ya da belli olsa da devam etmek zorunda kaldığımız bir yoldur. Bazan amaçsız, bazan bir aşka takılıp, bazan merhametle kalırız girdiğimiz o yolda. Bazan umarak, bazan ummayarak yaşarız...

Masumiyet böyle bir hayatı anlatmakta. Bir kader yazgısı içinde nerden gelinip nereye gidilebileceğinin hikayesi.

Film 1997 yapımı. Yönetmeni ve senaryo yazarı Zeki Demirkubuz. Duygusal bir film, Uğur ( Derya Alabora), Bekir (Haluk Bilginer) ve Yusuf (Güven Kıraç)'un yollarının kesişmesiyle yaşanan olayları anlatmaktadır.

Masumiyet'i izlemeden önce Zeki Demirkubuzun 2006 yılında çektiği Kader'i izlemenizi öneririm. Masumiyet Kader'in devamı sayılacak bir film.

    34. Antalya Altın Portakal Film Festivali ‘Halk Jurisi Avni Tolunay Ödülü, ‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Derya Alabora) ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ (Haluk Bilginer) 10. Ankara Film Festivali ‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Derya Alabora) ‘En İyi Erkek Oyuncu’ (Haluk Bilginer) 11. Adana Altın Koza Film Festivali;‘En İyi Kadın Oyuncu’ (Derya Alabora) ‘En İyi Erkek Oyuncu’ (Haluk Bilginer) 'En İyi Yönetmen’ (Zeki Demirkubuz) ‘En İyi Kurgu' (Mevlüt Koçak).

İyi Seyirler...

 
Toplam blog
: 90
: 875
Kayıt tarihi
: 19.05.07
 
 

 Ama hayatın farkındayım. Hem güzel, hem acı. İyi midir farkında olmak? Yoksa iyi midir farkında ol..