Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '08

 
Kategori
Sinema
 

Kralın Adamları

Kralın Adamları
 

"Bir şeyi ararken, herhangi bir şeyi, büyük bir gerçeği ya da kaybolmuş bir gözlüğü, önce onu bulduğunuzda bir avantajınız olacağına inanmalısınız. Uzun zaman önce bir şey buldum ve o günden beri ona sımsıkı sarılıyorum hayatta ki başarımı da ona borçluyum beni bugünki yerime getiren de bu prensip; "bilmediklerin seni incitmez" okuduğum bir kitapta adına idealizm diyorlardı.
Duymak bilmek kadar incitmez."

Cümleleriyle başlıyor filmimiz, aslında filmin kısa bir özeti olduğunu da söyleyebilirim bu cümlelerin. Tabii tam manasını bulabilmesi için filmi izlemeniz gerekmekte.
Aslında 1949 yılında çekilmiş film, bugünlerde senaryo bulamadıklarından olsa gerek eski filmlerin yeniden çevrilmesi çok moda oldu, gerçi fena da olmuyor hani...
Bu yeniden çevrimin yönetmenliğini Steven Zaillian yapmış, Robert Penn Warren'ın romanından uyarlanan senaryosu çok çarpıcı. Filmdeki oyunculukla ilgili fazla söze gerek yok galiba zira, Sean Pean, Anthony Hopkins, Jude Law, Kate Winslet'ten oluşan dev bir kadroya sahip.

Kralın adamları, Amerika'nın güneyinde Meksika körfezinin üstünde bir eyalet olan Louisiana'da valilik yapan Willie Stark'ın yardımıyla politikanın gerçeklerini gözler önüne seriyor.
Dürüstlüğe yer yoktur politikada, dürüstseniz aynı zamanda aptal olmalısınız ki birileri sizi kullanabilsin, yok eğer akıllıysanız dürüst olmamalısınız ki siz birilerini kullanabilesiniz. Eğer hem akılı hem dürüstseniz ya politikaya veda etmelisiniz ya da dürüstlüğünüze. İşte bu gerçekliği adeta beyninize kazıyarak anlatıyor Kralın Adamları hatta daha da ileriye giderek politikayla ilgili olsun olmasın bütün insanların dürüstlüğü bir kenara koydukları dönemlerinin olduğunu iddia ediyor.Kimbilir belki de haklıdır Robert Penn Warren...
Eğer filmi izleyecek olursanız hiç ara vermeden bir solukta izlemenizi tavsiye ederim aksi taktirde hiçbirşey anlamayabilirsiniz.Ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim film sona erdiğinde eşekten düşmüşe dönmek deyimi tam karşılığını buluyor.
 
Toplam blog
: 44
: 752
Kayıt tarihi
: 06.06.07
 
 

İHL mezunu,  metalci bir vatandaşım. Arkadaşlarım dengesiz diye hitap ederler, aileme göre ağırba..