Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '22

 
Kategori
Tiyatro
 

MATA HARİ İLE SAHNEDE

ASLI İKTU BU KEZ XX. YY’IN EN GİZEMLİ KADINI MATA HARİ İLE SAHNE DE

Kadınları ele alan tek kişilik oyularda, onların dünyalarını canlandıran deneyimli sanatçı Aslı İktu, bu kez Dünya’nın en ünlü casusu ve dansçısı Mata Hari’nin gerçek öyküsü üzerinden ilham veren bir yolculuğa çıkıyor.

Sanatçımız tek kişilik ‘Mata Hari’ oyunu ile, festival tadında ilerleyen hayatı, kurşuna dizilerek son bulan Mata Hari’nin sıra dışı öyküsünü tiyatro severlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Böylece sanatçımız da bu oyunda, Dünya’nın en ünlü casusu ve dansçısı Mata Hari’nin gerçek öyküsü üzerinden ilham veren bir yolculuğa çıkıyor.

Metnini Fırat Devecioğlu’nun yazdığı ve yönettiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla sahnelenen ‘Mata Hari’ oyunu, kolektif bilinçdışı, yaratıcılık ve gölge arketipi, zihin felsefesi, maskülen protesto, ölüm sonrası yaşam, ruhsal dünya, kendilik bilinci, içimizdeki yaratıcı güçle bağlantıya geçebilme gibi güçlü felsefi temaları içeriyor.

Daha önceki tek kişilik performansları ile seyirciden tam not alan tiyatro sanatçısı Aslı İktu’nun oynadığı ‘Mata Hari’ oyununda, başta C.G. JUNG olmak üzere, Freud, Modigliani, Oscar Wilde, Victor Hugo’nun düşsel gölgeleri sahneden geçiyor.

Puccini, Picasso, Henri de Rothschild’in kapıldığı Mata Hari rüzgarı, şimdi İstanbul’dan yükseliyor. Mata Hari, yaşama ve yaşam sonrasına ilişkin sırları ile tiyatro severleri büyülü bir dünyaya davet ediyor.

Oyunun künyesi ise şöyle:

Yazan ve Yöneten: Fırat Devecioğlu

Oyuncu: Aslı İktu

Dekor tasarım: Tuba Akkaya

Koreografi: Bahar Aksoy

Sahne fotoğrafları: Volkan Erkan

Yapım: THINK House

Süre: 60 dakika

8 ve 15 Nisan 2022 saat 20:30 Think Sahne’de.

Etkinliğin biletleri Biletix’den temin edinilebilinir.

https://www.biletix.com/etkinlik/1DO09/ISTANBUL/tr

 

Adres: Acıbadem, Acıbadem Mahalle, Acıbadem Cd. No:224- H, 34660 Üsküdar/İstanbul

 
Toplam blog
: 137
: 116
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Ressam, dekoratör, araştımacı yazar. ..