Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '12

 
Kategori
Mavi Yolculuk
 

Mavi yolculuk bambaşka bir tatil, rüya gibi...

Mavi yolculuk bambaşka bir tatil, rüya gibi...
 

Denizlerin prensesi M/S Fatoş


Mavi tur- Mavi Yolculuk

Değerli okuyucu ve yazar arkadaşlarım, bu yazımda sizlere gulet tipi teknelerle yapılan mavi yolculuktan bahsedeceğim. Daha önce Mavi Yolculuk başlığı altında yazılan yazıları okudum. Arkadaşlarımız mavi yolculukta uğradıkları yerleri ve gördükleri güzellikleri bizlerle paylaşmışlar. Ben ise mavi yolculuk yapmayı düşünenleri bilgilendirmek adına tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.

Mavi yolculuk arkadaşlarınızla olduğunuzda tadına doyum olmayan bir tatil tarzı. Mavi Yolculuk için önceden belirlenmiş rotalar var ve size mavi yolculuğa nereden binmenize karar vermeniz kalıyor. Bodrum, Göcek, Marmaris, Fethiye başlıca başlangıç limanları. Mavi yolculukta ne açık büfe için kuyruğa girmek var ne havuz başında ya da deniz kıyısında şezlong kapmak için koşturmaya. Her gün farklı koylarda denize girmek, mavinin ve yeşilin her tonunu görmek mavi yolculuğun en güzel yanı. Sabah uyandığınızda yanınızda çarşaf gibi uzanan denize girmek ilk işiniz olmalı. Devamında tekne personeli tarafından hazırlanan kahvaltınız olacak. Öğlen ve akşam yemekleri sizin belirlediğiniz saatlerde hazırlanmaktadır. Özellikle akşam yemeklerinde aşçınızın hazırladığı nefis yemekler, mezeler ve biraz şanslıysanız mehtap eşliğinde içkilerinizi yudumlayabilirsiniz. Tamamen stressiz bir ortamda ve koşuşturmadan uzak arkadaş gurubunuzla keyifli saatler geçirebilirsiniz. Açıkcası mavi yolculuk 5 yıldızlı otelde ya da  1 nci sınıf tatil köyünde tatil yapmaktan çok çok güzel.

Geçen yıl 3 tekne 48 kişi olarak mavi yolculuk yaptık. 48 kişinin tamamı kendi arkadaşlarımızdı. Bodrum’dan hareketle  Datça, Selimiye ve Bozburun başta olmak bir çok koyda kaldık. Geçen yılki mavi yolculuk bizim için büyük bir tecrübe oldu. Geçen yıl çok kalabalık ve 3 tekne olmanın sıkıntılarını yaşadık. Bazı koylarda yer olmaması nedeniyle konaklayamadık. Halbuki 1 tekne olsak mutlaka bir yere demirleyip bağlayabilirdik.

Bu yıl ise sadece 1 tekne ve 16 kişi olarak mavi yolculuğa çıktık. Geçen yıl çok memnun kaldığımız Uğur Kaptan ve teknesi M/S Fatoş ile mavi yolculuğumuzu gerçekleştirdik. Bu sefer rotamız Göcek’ten hareketle Göcek koyları, Ekincik ve Dalyan oldu. Cumartesi Göcek’ten başlayan yolculuğumuz 1 hafta sonra Cumartesi günü tekrar Göcek’te son buldu. Yolculuğumuz boyunca Yassıca Adalar, Zeytinliada, Tersane Adası, Kleopatra Hamamı Koyu, Ağalimanı Koyu, Sarsala Koyu, Binlik Koyu, Sıralıbük Koyu, Bedri Rahmi Koyu, Ekincik ve Dalyan uğradığımız yerlerdi. Benim ve tüm arkadaşlarımın tadına doyamadığı bir tatil oldu. Hatta önümüzdeki senenin tarihini ve rotasını bile belirledik. Sizlere yaşadığımız o mükemmel günlerden bahsetmek ve ağzınızın suyunu akıtmak  yerine mavi yolculuk konusundaki tecrübelerimi sizlerle paylaşacağım.

Mavi yolculuk için mutlaka bir arkadaş gurubunuzla hareket etmelisiniz. Yani tekne sadece siz ve arkadaşlarınızdan oluşmalı. 4 kamaralı olup 8 kişilik olandan 12 kamaralı 24 kişilik olana kadar muhtelif tekneler mevcut.

Belki ilk etapta mavi yolculuk için bir acente ile görüşmek durumundasınız. Ancak eğer direk tekne sahipleriyle irtibat kurarsanız daha uygun fiyata kiralayabilirsiniz. Mesela biz 1 nci yıl acente aracılığıyla 3 tekne temin ettik ve teknelerden 1 tanesi hariç diğerleri çok kötüydü. Bu yıl ise geçen yıl memnun kaldığımız M/S Fatoş ile yolculuğumuzu yaptık. Çünkü M/S Fatoş Uğur Kaptan’ın kendi teknesi. Teknesine gözü gibi bakıyor ve personeli de çok bilgili ve disiplinli. Acente aracılığıyla da tekne kiralıyorsanız acenteden kiralayacağınız teknenin mutlaka kaptanın kendi teknesi olmasını talep edin derim. Çünkü mavi yolculukta tekne ve kaptan çok önemli. Geçen yılki mavi yolculuğumuzda diğer 2 tekneden biri kaptanının alkol kullanması nedeniyle karaya oturdu. Bakımları zamanında yapılmadığı için de turumuzun son gününde şaft kesti ve büyük tehlike atlattılar.

Tekneler günlük olarak Euro üzerinden kiralanıyor. Fiyatlar kiralama dönemine göre değişiyor. Haziran ve Eylül aylarında biraz daha ucuz oluyor. Günlük 650 Euro ile 1400 Euro arasında çeşitli büyüklüklerde tekneler var. Tekneyi kiralıyorsunuz ve isterseniz 1 haftalık menünüzü de yapıyorsunuz ve ona göre erzağınızı alıyorsunuz. Bu şekilde 1 hafta ne yiyeceğinize siz karar veriyorsunuz. Bizim maliyetimiz kaptanımızın bize özel fiyat vermesi nedeniyle kişi başı tam pansiyon ( sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam beş çayı ve akşam yemeği) olarak 1.050 TL. oldu. Herkes sadece 1 hafta boyunca ne içecekse onu kendisi aldı.( Su, kola, meyve suyu, bira, şarap, rakı ) Kahvaltımız ve yemeklerimizde menümüz çok zengindi. Her öğünde salata veya cacık ve meyve vardı. Akşam yemeklerinde ise en az 4 çeşit meze vardı. ( Fava, deniz börülcesi, haydari, közlenmiş kırmızı biber, patlıcan salatası, Amerikan salata, yoğurtlu semizotu, Bombay fasulye ) Size örnek olarak 1 günlük menümüzü sunuyorum.

Kahvaltı :

Beyaz peynir inek, beyaz peynir koyun, kaşar peynir, Erzincan deri tulumu, siyah zeytin, kırma domat yeşil zeytin, çizik yeşil zeytin, tereyağ, bal, 2 çeşit reçel, zeytin ezmesi ve nutella.

Öğle yemeği :

 Karnıyarık , sebzeli pilav, barbunya  pilaki, salata, cacık

Akşam yemeği:

Levrek ızgara , güveç karides, zey.taze fasulye, deniz börülcesi , fava , Amerikan salata, semizotu salatası,

Alışverişlerinizi hareket edeceğiniz limandan yapabilirsiniz. Siparişinizi verdiğinizde bu işi yapan firmalar tekneye teslim edebiliyorlar. İsterseniz siz hiçbir şeye karışmaz ve tekneden yemekli fiyat talep edebilirsiniz. Ancak menünüz bu kadar zengin olmaz ve daha pahalıya mal olur. ( Kişi başı günlük 25 Euro) Oysa biz kişi başı günlük 30 TL.ye mal ettik

Bizim teknemiz 8 kamaralı 16 kişilik bir tekneydi. Kamaralar çok büyük olmamakla birlikte 2 kişilik yatak, küçük bir dolap, tuvalet ve duşakabin bulunmakta. Odalarda banyo havlusu ve yüz havlusu da bulunmakta. Bizler odalarda yatmak yerine genellikle güvertede yıldızların yatarak hep birlikte şamata gırgır yaparak uyumayı ve uyanmayı tercih ettik.

Teknelerde kabinler ve dolaplar çok geniş olmadığından mümkün olduğu kadar en az giysi ve bavulla gitmeniz doğru olacaktır. Teknelerde lüks ve şık kıyafetlere de ihtiyacınız olmayacak. Zaten teknede hafif ve basit kıyafetler tercih edilmektedir. Yaşamınızın büyük bir bölümü güvertede şort, mayo ve tişörtlerle geçecektir. Bavulunuza birkaç tişört, şort, mayo, terlik ve spor ayakkabı koymanız yeterlidir.Serin olabilecek geceler için ve güvertede yatmayı tercih etmeniz halinde de uzun kollu bir giysi veya eşofman takımı almanız doğru olur. Plaj havlusu, yedek mayo, güneş kremi, güneş gözlüğü, terlik, şapka, fotoğraf makinesi ve ilaçlarınızı almayı unutmayınız. Teknede oyun kağıdı, tavla ve okey takımı bulunmaktadır.

Şimdiden iyi tatiller dilerim.

 

 
Toplam blog
: 12
: 4957
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

1961 İstanbul Sarıyer doğumluyum. Kültür amaçlı seyahatler ve geziler yapmak, fotoğraf çekmek, tiyat..