Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Tiyatro
 

Müklemmel bir eser, harika bir gösteri

Müklemmel bir eser, harika bir gösteri
 

Oyunun afişi


Uzun bir süredir çok fazla vaktimin olmaması nedeniyle sizlerle paylaşmam gereken çok şey olmasına rağmen bir türlü elim klavyeye gitmiyordu. Yok ama artık bugün dayanamayacağım ve tam 3 defa izlediğim " İstanbul Efendisi " adlı harika oyundan bahsedeceğim.

İstanbul Efendisi İstanbul Şehir Tiyatrolarının birkaç sezondan beri oynadığı müzikli bir oyun. Bu sene de kapalı gişe oynamaya devam ediyor. Geçen sezon Harbiye Muhsin Ertuğtul Sahnesi'nde izlediğim oyunu bu yıl da bir kez yine aynı sahnede ve dün gece de Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izledim.

Oyun Musahipzade Celal tarafından yazılmış ve Engin Alkan tarafından yönetilmiş. Engin Alkan aynı zamanda oyunun başrollerinden birini Kadı Savleti Efendi'yi oynuyor.

Oyun Osmanlı'nın Lale Devrinden sonraki döneminde İstanbul'da geçiyor. Kadı Savleti Efendi kızına bir damat seçmeye karar veriyor bunu yaparken de kendinin inandığı ve doğru bildiği bir yol seçiyor.

Çok basit bir konu yönetmen Engin Alkan tarafından şarkılı türkülü bir gösteriye dönüşmüş. Tam 3 saat süren oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Özetle harika bir eser, çok nitelikli ve başarılı oyuncu kadrosu ve muhteşem bir sahne performansıyla bu sezon mutlaka görülmesi gereken bir oyun. Ancak Nisan ayı biletleri dün satışa çıktı ve sanıyorum tükendi. Mayıs ayında sezon bitiyor ve tiyatrolar tatile giriyor. Ama endişelenmeyin bu oyun gelecek sezon Ekim ayından itibaren de kapalı gişe oynamaya devam edecektir.

Çok kalabalık bir oyuncu kadrosuna sahip oyunun oyuncularının pek çoğunu televizyonlardaki dizilerden hatırlayacaksınız.Bence oyunun en dikkat çeken performansı " İrfan " rolü ile Çağlar Çorumlu'ya ait. Oyunda rol alan diğer oyuncular da büyük emeklerle büyük bir başarıya imza atmışlar.

Oyunda müzik, danslar, kareografi, dekor, ışık her şey harikaydı. Benim sadece Şehir Tiyatrolarının ses düzenine bir eleştirim olacak. Bu kadar güzel müzikli bir oyuna Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki ve Kağıthane Sadabat Sahnesi'ndeki ses sistemi hiç yakışmıyor. Daha profesyonelce bir ses sistemini temin etmek çok mu külfetli acaba?

Oyunu sonunda dakikalarca ayakta alkışladığım oyuncuları buradan bir kez daha kutluyor, bize böyle mükemmel bir oyun sundukları için saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız...


 

 
Toplam blog
: 12
: 4957
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

1961 İstanbul Sarıyer doğumluyum. Kültür amaçlı seyahatler ve geziler yapmak, fotoğraf çekmek, tiyat..