Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '15

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Mavianne'nin yolu Mavi Ev Cafe ile nasıl kesişti?

Mavianne'nin yolu Mavi Ev Cafe ile nasıl kesişti?
 

MAVİ EV CAFE


Figen ve ablası Çiğdem bu sevimli mi sevimli Şirinlerin evini andıran Cafe’nin ev sahipleri. O kadar güzel bir enerjisi var ki bu harika mekanın, kendimi evimde hissettim. Figen ve Çiğdemin samimi ve içten muhabbetleri ile zaman nasıl geçti anlamadım. Karadenizli hemşerilerim olmasından mıdır bilemiyorum, sanki yıllardır görmediğim akrabalarımla kavuşmuşum gibi hissettim.

Mavianne ve Mavi Ev’in yollarının kesişme hikayesini senden dinleyelim mi Figenciğim.

Mavi Eve gelen misafirler sayesinde Mavianne’yi tanıdım. İyiki tanımışım dünya tatlısı toprağım.  Mavi Eve gelen bazı misafirlerim “buranın Mavianne ile bir ilgisi var mı” diye sordukça Mavianne’yi merak etmeye başlamıştır. Hiçbir şey tesadüf değildir. Cafenin adının “Mavi Ev Cafe” olmasındaki amaçlardan biri de Mavianne ile tanışmakmış.

İki kardeşin hayallerinin gerçekleştiği böyle güzel bir mekanın öyküsü nedir?

Aslında bizim Cafe öykümüz biraz geçmişe dayanıyor. İnsan bir şeyi istemeye görsün. 16 yıl sonra nihayet bizi tercih eden bir çocuğumuz dünyaya gelince ne yapacağımızı şaşırdık. Bizi tercih eden diyorum çünkü bunlar indigo ötesi çocuklar. Şimdi 5 yaşında. Bana kızdığında “keşke dünyaya gelmeden önce sizi tercih etmeseydim” diyebiliyor. Şükürler olsun ki bizi tercih etmiş.

Haklısın gerçekten de şimdi ki çocuklar bir harika. Ne istediklerini daha doğmadan biliyorlar sanki. Sanırım cafenin öyküsü de bu zeki ve yakışıklı ufaklıkla ilgili.

Evet 16 yıl sonra olunca, dediğim gibi ne yapacağımızı şaşırdık. Dostlarımızı çağırıp kutlama falan yapalım dedik. Çocuk doğduğunda parti mi olurmuş ! Oldu işte. Partiye de “Görmemişlerin Oğlu Oldu” adını koymuştuk. Herşey bu partiyle başladı ve arkadaşlarımızın teşviki ile dostlarımıza, yakınlarına temalı pastalar ve organizasyonlar yapmaya başladık. Derken hayalimiz Mavi Ev Cafemiz oldu.

Mavi Ev Cafe’de bize ne vaat ediyorsunuz? Misafirleriniz daha çok kahvaltıya mı yoksa 5 çayına mı geliyorlar?

Size sunulanı değil canınızın çektiklerini bulabileceğiniz bir yer olduğunu söyleyebilirim. Misafirlerimize evlerinin rahatlığını verebilmek ve organik lezzetleri sunmak adına bizi 1 gün önceden aramalarını rica ediyoruz.

Ne tür organizasyonlara ev sahipliği yapıyorsunuz Mavi Evde?

Doğumgünü kutlamaları, sabah kahvaltıları, akşam yemekleri, nişan davetleri olmak üzere  dahil her türlü özel kutlamaya ev sahipliği yapıyoruz.

-Buraya ilk kez gelenlere hangi lezzetinizi tatmalarını tavsiye edersiniz?

Pastalarımızda kullandığımız yoğurda kadar her şey ev yapımıdır. Tereyağımız Karadeniz'den gelir, yumurtalarımız organiktir. Özellikle cheesecake, tiramisu, peynirli tartımızı tatmalarını tavsiye ederim.

Lezzet ve sunumun peşinden koşanların durağı olmak dileğiyle, sevgiler….

- Cafe'nin bir bölümü çocuklar için düzenlenmiş. Dışarıdan Şirinlerin Evi gibi görünen bu şeker evin içerisinde ise; çocukların güzel vakit geçirebilmesi, eğlenebilmeleri için mini mutfak, kızılderili çadırı ile, çeşitli cazip oyuncaklarla bezenmiş, harika bir oyun alanı var.

SizSize nasıl ulaşabilirler, sosyal mecradaki adresinizi verebilir misiniz?

instagram: mavievcafe

facebook : maviev

web sitemiz yapım aşamasında mavievcafe.com

Telefon numaramız: 0 312 241 51 54/ 0 533 515 79 09

Mavi Ev Cafe'nin Adresi: 
Prof.Dr.Ahmet Taner Kışlalı Mah. 
2760 Cad. 1072 Sok.
No: 3B Çayyolu/ANKARA 

Gittiğinizde Mavianne'nin selamını da götürmeyi unutmayın :))
Belki de orada sizlerle buluşmalar ayarlarız, 
Birbirimize tecrübelerimizi aktarırız, kitap, film sohbetleri ederiz,
Neden Olmasın?
 
Toplam blog
: 306
: 1007
Kayıt tarihi
: 29.01.08
 
 

Çevre Mühendisiyim. Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. 2 erkek çocuk annesiyim..