Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '07

 
Kategori
Felsefe
 

Maya takvimi ve kıyamet

Maya takvimi ve kıyamet
 

Mayalar, M.Ö 3000 - M.S. 1500 yılları arasında hüküm sürdüler. M.Ö 600 dolaylarında yükselişe geçtiler ve Milat'tan kent devletlerinin çoğunun siyasi kargaşalar sonucunda çöktüğü M.S. 900'e dek, günümüzde Orta Amerika ve Meksika sınırları içinde kalan geniş bir alana hükmettiler.

Mayalar, günümüz bilimcilerine şaşırtıcı gelecek bir şekilde Güneş’in, Samanyolu Galaksisi’nin merkezi ile uzun dönemlerde hizalandığını ve bunun sonucunda yeni bir çağın başladığını söylüyorlardı. Daha da ilginci, modern bilim tarafından yalnızca yakın bir zamanda keşfedilen presesyonu hesaplamışlardı. Mayalar, presesyonun, tam olarak 26000 yılda bir, büyük döngüsünü tamamladığını söylüyorlardı. Günümüz astrofizikçileri, yakın bir zamanda galaksimizin merkezinde bulunan karadeliğin dünyaya olan uzaklığını 26000 ışık yılı olarak hesapladılar. Bu hesap, Mayaların M.Ö. 24000 yılında başlayan içinde bulunduğumuz çağın, tam olarak M.S. 2012 yılında (Aralık ayı) biteceği yolundaki hesaplamalarına şaşırtıcı bir şekilde benzemektedir. Yaklaşık 26000 yıl önce galaksimizin merkezinden yola çıkan ışık/enerji çok yakın bir zamanda dünyamıza ulaşacaktır ve Mayalar bu tarihin tüm insanlık ve dünya için büyük bir değişimin yaşanacağı çağ olacağını söylemektedirler.

Maya Kehanetleri'ne göre 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli. Çünkü bu dönemde içinde yaşadığımız çağ sona ererek yeni bir çağ başlayacak. Büyük bir tufanla gelecek olan bu yeniçağın ipuçlarını ise bilim adamlarına göre iklimsel değişimler sayesinde şimdiden gözlemleyebiliyoruz. "Beşinci kutupsal kayma" olarak adlandırılıyor bu değişim. Kutupların manyetik alanının değişmesiyle meydana geleceğini söyleniyor.

Büyük tufanla gelecek olan yeniçağın ipuçlarını ise bilim adamlarına göre iklimsel değişimler. Mayalar 2012 için 'zamanların sonu' diyor. Fakat bu dünyanın top yekûn yok oluşu değil, bir fiziksel değişim. Daha önce yaşanan sanki tufan gibi düşünebiliriz. Bu fiziksel değişimlerle birlikte ruhsal değişimler de birbirleriyle orantılı devam ediyor. Her bir büyük fiziksel değişimlerle birlikte insanlık ruhsal değişimde yaşıyor. Şu ana kadar insanlar aşağıya inişi yaşadı. Bu yüzden 2012'yi Mayalar insanlığın yeniden yukarı çıkışın yaşanacağı bir çağ olarak tanımlıyor. Şimdiden bu bilinçlenmeyi gözlemleyebiliyoruz.

Kıyamet ruhsal bir değişim, tufan ise fiziksel bir değişim demektir. Kıyamet hem tasavvufi hem de ezoterik anlamda ayağa kalmak ve uyanmak demektir. Bu uyanıştan kastedilen ruhsal aydınlanmadır

Verilen bu tarihlemede iki yıllık bir hata payı bulunabileceği de gözardı edilmemelidir. Bunun sebebi Maya Takvimi'nin bizim kullandığımız Gregoryen Takvimi'ne çevrilişinde M.Ö. 1'den M.S. 1'e geçilmiş olmasıdır. Aradaki 0 atlanmıştır.

Astrofizikçi Cotterel'in de belirttiği gibi şu anda bilimsel olarak ispat edilen dünyanın dört kez kutup değişimi geçirdiğidir. Günümüz insanları bunu yeni keşfetse de, Mayalar bunun farkındaydılar.

Ergun Candan, şöyle diyor: "Toplu bir yok oluşa değil, toplu bir uyanışa gidiyoruz... Yaşanan ve yaşanacak olan doğal afetler ise, bu sürecin içindeki unsurlar.

Maya anlayışına göre, 6.Dünya 2012 yılında başlayacaktır. (Bizim takvimimizle 2014) Değişimin bazıları şunlardır:

İnsanlık ve gezegenimiz Dünya, içinde bulunduğumuz bugünlerde, büyük bir değişime doğru gitmekte ya da yüksek bilinçlenme ve gerçeği algılama dönemi içine girmektedir.

Mayaların işaret ettikleri 6. evrenin anlamı, bu gelişim ve değişimin bize bağlı olduğudur. Her birey kendi aydınlanmasını yaşayacaktır.

"İki dünya" arasında ya da "Apocalypse" olarak adlandırılan dönemde
pek çok insan kişisel değişikler içine giriyor olacaktır. Bu değişiklikler çok fazla ve çeşitli olacaktır. Bunlar öğrenmek ve deneyimlemek adına geldiğimiz bu yaşamın parçaları olacaktır. Örneklendirmek mümkünse, ilişkiler değişecektir, (akrabalık bağları/ dostluk ilişkileri), iş ya da meslek değişiklikleri vs…

Düşünce formları çok önemlidir ve her gün yaşamlarımızı etkilemektedir. Kendi yaşam gerçeklerimizi bu düşünce formları ile kurgulamaktayız. Kendi seçimlerimizi kendimiz yapmaktayız.

Şunu hatırlayalım, hiçbir şey kaza ile olmamaktadır. Hemen hepsi belli bir plan içinde, tasavvufi anlamda birlik içerisinde oluşturulmaktadır.

Resimdeki dünyaya çarpan meteor belki de, bir şimşek gibi aklımıza gelen yeni bir düşünceyi sembolize ediyordur !

Gerçek kendinizi özgürlüğe teslim ettiğimizde ortaya çıkacak olandır !

Zihninizi özgürleştiriniz !

 
Toplam blog
: 242
: 32770
Kayıt tarihi
: 09.03.07
 
 

21 Aralık 1973, Ankara doğumludur. Lisans ve yüksek lisansını “İşletme” alanında yapmıştır. Araşt..