Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '09

 
Kategori
Blog
 

MB dostlarımdan, '' Ahmet Balcı...''yla bir anımız.

MB dostlarımdan, '' Ahmet Balcı...''yla bir anımız.
 

Bog yazarken oluşan sanal dostlukların, gerçek yaşamda samimi arkadaşlıklara dönüşebileceğine pek inanmazdım. Ama bunu gerçekleştiren ve beni evimden alarak, yarım Trakya Tur'una çıkaran samimi dost,sevgili Ahmet Balcı Kardeşim'e teşekkür ediyorum.

İstanbul ve çevresindeki gezilerim sürerken, ''Selek Çelebi Seyahatnâmesine '' dönüştürdüğüm anılarımdan bir demeti de yine aynı üslûpla sunuyorum.
. . . . . . .


Pendik Eyaletinde ikamet eyleyen , Ahşabi Ahmet Balcı Hazretleri (Namı diğer Aşık Şeyh Hendeki Efendü ) ile Şeyh'ül Muharririn Selek Efendü Hazretleri, nihayet asırlardır hasret kaldıkları muhabbete dûçâr olmuşlardır.

Selek Efendü,Şehri Stanbol Memleketi Aliyyesini ziyaretlerinin 7. gününde, ''Zeytinyağlı Dolma-Bağçe Sarayındaki '' sabah kahvaltılarına müteakip, Ahmedi Ahşabi Beyefendilerinin davetlerine icabet eyleyüp ,Tekirdağ Eyaletinde Tekirdağ Köftesi yimek gayesiyle ,Ahşabi Hazretlerinin mahdumu ve şakirti Selami Çelebi'nin de iştirakleriyle yola revan olmuşlardır.

Muhterem Ahmet Balcı Efendünün ve Muharrir Selek Efendü'nün Tekirdağ ve Silivri Memleketlerini ziyaret eyleyeceklerü haberini alan valilik mensupları zikredülen bölgelerde örf-i İdare eylemüşlerdür...

Ahmet Balcı Efendü Hazretlerinin son model şimendüferiyle yola çıkan Çelebi'lerimize ,otoban-ı Hümayün çevresinde halk tarafından nümayişler icra edülmüş idü...

Metalci Grupların el işaretlerine alınganluk göstermeyen heyet-i umumiyye,hatta o gençlere ,kefere icadı olan ''bitmez-tükenmez kalemler ''hedaye etmüşler idü...

Ziyaretimizi çabuk intikal eyleyen Tekirdağ havalisindeki tüm, '' Aş haneler, Mey haneler, Kâr -haneler, kahve haneler, tımarhaneler '' , kireç ile badana eylenmüş idü.

Silivri Eyaleti'nin Ser- muharrirlerinden Ali Gülcü Hazretleri de Çelebilerin gelişini ,telefon eyleyerek ve 21 pare top atarak kutlamış idü.

Tekirdağ köftelerini afiyyetle midelerine indiren Selek, Balcı ve Selami Çelebiler ; semaverde çay içmek için de Böyyük Çekmece Eyaletine avdet etmüşler idü .

Çelebileri beklemekten ve sıcak hevadan bi-tab düşen B. Çekmece halkı , sahillerde,yarı anadan üryan bekleşir idü...

Çelebilerimüz, Davşan Ganı çaylarını içeriken kefere icadı tilifonlarla gendülerini arayan ve hoş geldiniz diyen, Zeynep Gülay ve Gelincik Hanımefendülerle ;ta İzmir Eyaletünden tilifon neşriyyatında bulunan İlyas Bayram Efendülerinin '' hoş geldünüz !..''nezaketleri karşısında sıcakların da etkisiyle eriyip bitmişlerdür.

Dilek Ç. Sultan ile Vakayinüvis Sultanın en kısa sürede Çelebilerimizi ziyaret ederek, ''Üzümlü kek '' yapıp getireceklerü haberi ziyadesiyle memnuniyyet hasıl eylemüşdür...

Dilek Ç. Hanım'ın ve sevgili eşinin daha önceki nazik davetlerine icabet etme şansını bulamayan Selek Çelebi ve mahiyetindekiler, bu sefer ciddi ciddi davete icabeti düşünmektedürler...

Sultan-ı Şuâra ,Cansın Erol Hanımefendü'nün de bu ziyarete şeref verecekleri haberi, tüm Stanbol ülkesinde dillerde dolaşmaktadur.

Muhterem misafir muharrir Selek Çelebi'ye telgraf çekerek gelişlerini tebrik eyleyen,Mamutistan Kralı ,Üstad Celal Sanlı (Mamut ) Efendü'nün de Büyük Ada'daki malikanesinde,bizleri seven tüm dostlarımıza ziyafet çekeceği tasdik edülmüştür...Bu davet, Selek Çelebi Hazretlerini ''Fevkalâdenin fevkinde memnun eylemüştür. ''

Selek Çelebi, seyahatine devam eylemektedür ...Tüm,dost ahaliye, ilanen tebliğ olunur...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..