Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '08

 
Kategori
Blog
 

MB Yazarları Tiyatro Grubu!

MB Yazarları Tiyatro Grubu!
 

Bodrum'da bir yardım kuruluşu için orta oyunu oynuyoruz.


Yıllarını tiyatroya vermiş biri olarak, tiyatronun gençlerimiz tarafından artık ciddiye alındığını ve bir yaşam biçimi haline getirildiğini görmek, beni mutlu ediyor.

İstanbul Üniversiteleri Tiyatro Şenliği, 17 üniversitesinin genç öğrencilerinden oluşan 21 topluluğunun gösterileri ile 21 Nisan’da başlıyor.

İlk kez düzenlenen bu şenlikle 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarının başarısı için atılan ilk sanatsal tohumlar yeşeriyor, filizleniyor ve olgunlaşıyor.

Yine Kültür Bakanlığı Devlet Tiyatroları ve Migros işbirliği ile 13 yıldır düzenlenen 23 Nisan Tiyatro Şenliği, çeşitli illerde başladı.

13 ilde, 15 farklı oyun ve 58 temsil ile bu yıl ki 23 Nisan Tiyatro Şenliği, gençlerin tiyatroya sevgisini ortaya koyacak ve bizleri heyecanlandıracaktır.

Ankara’da siyasi kısır çekişmelerin ötesinde bu ülkeye bakanlar görecektir ki; b u ülkede güzel şeyler de olmaktadır. ‘’Vatanı kurtarmak’’ ideallerini ortaya koyarak bu ülkeyi çağın gerisine düşürmek isteyenler bilmelidir ki; bu ülkede yeni nesil ve geçmişindeki birikim ve deneyimlerini bu gençlerle paylaşmak isteyen çağdaş kişiler, bir araya gelerek güzel şeyler üretmektedirler.

Müzelerimiz gençlere resim sanatını öğretme gayreti içindedirler. Türkiye’de artık ciddi kitap okuma alışkanlığı var. Her konuda kitap üretimi hızla devam ediyor.

Bir zamanlar Hürriyet Çocuk Kulübü ile işbirliği yaparak, ilkokul öğrencileri için yazdığım ‘’Trafikçi Amca’’ isimli çocuk oyunu yıllarca kapalı gişe oynamıştı. Her hafta Çarşamba günleri de okul sahneleri arasında turne yapardık. Sevgili Tiyatro ve Sinema Sanatçısı Muadelet Tibet ile ben, bu tiyatro aşkını uzun yıllar sürdürdük.

Entelektüel bir merkez olduğu iddiasını taşıyan Bodrum’da yerleşik bir tiyatro grubu ve salonu yoktu ne yazık ki. O nedenle entelektüel zümre Bodrum barlarında ideal ülke palavralarıyla içki tüketiyordu.

Bir grup arkadaşımla Bodrum’da ilk kez bir özel tiyatro grubu kurduk. Bir tiyatro salonu için tiyatro kostümlerimizle Bodrum yollarında yürüyüş yaptık ve tiyatro salonu için imza topladık.

Ve Belediye’den bize bir tiyatro salonu tahsis edilmesini sağladık ve oyunlarımızı bu salonda oynadık.

İnanır mısınız; bizim bu girişimimizden sonra Belediye Tiyatrosu başta olmak üzere üç tane daha tiyatro grubu oluşturuldu ve oyunlarını büyük bir zevkle oynadılar.

Şimdi kafamda bu heyecanla yeni bir kıvılcım daha çakıyor. Milliyet Blog Yazarları olarak bir tiyatro grubu oluştursak ve ülkemizin çeşitli köşelerine giderek, Türk insanının tiyatro özlemine katkıda bulunsak, Milliyet Gazetesi gibi yıllarca kültüre ve sanata katkı sağlamış bir yayının blog yazarları olarak böyle bir eylem süreci içine girsek, bana harika bir fikir gibi geliyor.

Şimdi değerli blog yazarı arkadaşlarımdan bu konudaki düşüncelerini ve önerilerini bekliyorum. Bakalım bu kıvılcım, büyük bir sanat ateşini yakmaya yetecek mi?

 
Toplam blog
: 137
: 1054
Kayıt tarihi
: 05.01.07
 
 

1951 İstanbul doğumluyum. Bireysel ve Kurumsal Gelişim Danışmanlığı, Moda Tasarımı ve Marka Danışman..